Pentru un vorbitor nativ de limba romana, cele mai grele limbi straine sunt cele asiatice, fiindca difera total ca structura si fonetica de limbile romanice, europene, spun specialistii. De altfel, modul in care gandim, legaturile pe care le facem in creier, sunt strans legate de structura limbii materne, care practic da o ordine in minte acelui "stream of thoughts" (cum spun englezii), adica fluxului gandirii.

Lingvistul Alexandru Nicolae de la Institutul de Lingvistica al Academiei Romane a explicat ca cele mai grele limbi straine pentru un vorbitor nativ al unei limbi romanice precum romana sunt limbile asiatice, cu precadere mandarina (limba oficiala a Chinei) , conform Adevarul.

Sunt patru aspecte care alcatuiesc cadrul general al unei limbi: fondul lexical (cuvintele), morfologia (cum se alcatuiesc si se folosesc cuvintele), sintaxa (cum se construiesc propozitiile) si fonetica (cum se pronunta). Toate acestea aspecte sunt strans legate intre ele si dau coerenta limbajului, dar mai mult de atat, dau coerenta fluxului gandirii. In functie de aceste patru aspecte ne putem da seama si de nivelul de dificultate al unei limbi straine a explicat lingvistul Alexandru Nicolae.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: Lemon Tree Images / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri