Citeste aici un top al tarilor in care ai putea sa calatoresti cu buget redus.

Vilnius, Lituania

Vilnius, Lituania

Din cauza ca Tallin si Riga sunt orase port, Vilnius pare mai putin turistic, insa centrul sau istoric este absolut minunat. In plus, are si o viata de noapte destul de efervescenta si este un oras cu preturi decente.

Cat costa o zi in Vilnius: 29,33 euro (cazare, transport intern, mese)

Sursa foto: Marina J/Shutterstock.com

Zagreb, Croatia

Zagreb, Croatia

Cum Croatia este o destinatie preferata mai mult pentru plaja, capitala Zagreb, aflata departe de valurile Marii Adriatice, este un punct de trecere pentru cei mai multi dintre turisti. Asa ca daca sunteti in drum faceti o vizita scurta a orasului, caci isi mentine preturile la un nivel destul de mic, cel putin comparativ cu vecina Italia.

Cat costa o zi in Zagreb: 29,14 euro (cazare, transport intern, mese)

Sursa foto: xbrchx/Shutterstock.com

Varsovia, Polonia

Varsovia, Polonia

Afectata de urme ale comunismului, Varsovia, capitala Poloniei, incearca sa se "comporte" tot mai mult ca un oras occidental. Are un centru dinamic si cosmopolit, iar orasul vechi, distrus complet in timpul comunismului, a fost refacut si introdus in patrimoniul UNESCO, pe care merita sa le descoperiti.

Cat costa o zi in Varsovia: 28,53 euro (cazare, transport intern, mese)

Sursa foto: PHOTOCREO Michal Bednarek/Shutterstock.com

Cesky Krumlov, Cehia

Cesky Krumlov, Cehia

Cesky Krumlov este al doilea cea mai popular oras turistic din Cehia, dupa capitala Praga. Orasul nu trebuie ratat mai ales ca are un centru vechi perfect conservat inca nu prea turistic. Insa mai mult decat atat, orasul pare socant ieftin.

Cat costa o zi in Cesky Krumlov: 27,91 euro (cazare, transport intern, mese)

Sursa foto: optionm/Shutterstock.com

Budapesta, Ungaria

Budapesta, Ungaria

Spre deosebire de alte orase din regiune, Budapesta este si ieftina, si bogata in atractii turistice. In capitala Ungariei nu ai cum sa te plictisesti: poti sa vezi castele si muzee, Palatul Parlamentului, sa te plimbi cu vaporul pe Dunare, sa te plimbi cu mocanita si funicularul si, cel mai importanta, sa mergi la baile termale, care sunt o emblema pentru Budapesta.

Cat costa o zi in Budapesta: 27,45 euro (cazare, transport intern, mese)

Sursa foto: TTstudio/Shutterstock.com

Sarajevo, Bosnia si Hertegovina

Sarajevo, Bosnia si Hertegovina

Un alt oras ieftin in Europa este Sarajevo, capitala Bosniei si Hertegovinei, care isi pastreaza un farmec aparte la granita din Orient si Occident: este inconjurat de munti, a fost denumit "Ierusalismul Europei" pentru ca aici convietuiesc de secole ortodocsi, musulmani, catolici si evrei, prin urmare vezi zari multe moschei, si inca mai prezinta urme dupa razboi. Dar toate acestea la un loc intriga turistii care viziteaza Sarajevo.

Cat costa o zi in Sarajevo: 26,17 euro (cazare, transport intern, mese)

Sursa foto: Leonid Andronov/Shutterstock.com

Belgrad, Serbia

Belgrad, Serbia

Si Belgrad este unul dintre capitalele europene care nu abunda in obiective turistice, dar viata de noapte si preturile mici pot fi o atractie buna pentru turistii care tin la buget.

Cat costa o zi in Belgrad: 23,92 euro (cazare, transport intern, mese)

Sursa foto: Vladimir Nenezic/Shutterstock.com

Sofia, Bulgaria

Sofia, Bulgaria

Capitala tarii vecine, Sofia, nu este bogata in atractii turistice, ba chiar este un oras destul de monoton. Chiar si asa, Sofia impresioneaza prin preturile mici, sub cele din Bucuresti, ceea ce poate fi destul de convingator daca vrei sa faci cumparaturi.

Cat costa o zi in Sofia: 22,86 euro (cazare, transport intern, mese)

Sursa foto: RossHelen/Shutterstock.com

Cracovia, Polonia

Cracovia, Polonia

Preturile mici la cazare, transport intern si mancare fac din Cracovia o alegere buna pentru turistii care tin la bani si prefera sa calatoreasca des in timpul anului. In plus, Cracovia este in sine o destinatie istorica, ceea ce o face o destinatie ideala pentru cei interesati de trecut si perioada celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

Cat costa o zi in Cracovia: 22,49 euro (cazare, transport intern, mese)

Sursa foto: Mark_and_Anna_Wilson/Shutterstock.com

Kiev, Ucraina

Kiev, Ucraina

Kiev, capitala Ucrainei, a fost mereu un oras ieftin comparativ cu restul capitalelor europene. E adevarat ca orasul a trecut prin confruntari militari, insa cat este liniste Kiev poate fi vizitat mai ales de turistii curajosi carora le place sa descopere locuri mai putin populare cu rucsacul in spate.

Cat costa o zi in Kiev: 20,43 euro (cazare, transport intern, mese)

Sursa foto: joyfull/Shutterstock.com

Descopera aici si un top al celor mai ieftine tari pe care le poti vizita cu bani putini.

Sursa foto: Ljupco Smokovski/Shutterstock.com