Fiecare persoana dornica sa intre in lumea afacerilor trebuie sa stie cateva lucruri foarte importante pana la varsta de 40 de ani. Acesta este si motivul pentru care, dupa 30 de ani de business, un antreprenor a vorbit despre cele mai importante lectii pe care si‐ar fi dorit sa le invete mai repede in timpul vietii.

„Mi‐am inceput cariera in urma cu 30 de ani. Nu mi‐am imaginat atunci ca voi lucra pentru o mare corporatie, ca voi pune bazele pentru trei companii si pentru un fond de investitii, ca voi deveni scriitor de carti de business, speaker motivational si consultant, ca voi fi concediat, indepartat de partenerii mei si ca voi iesi din lumea afacerilor de mai multe ori”, spune Barry Moltz, care a publicat un scurt articol pe americanexpress.com.

Barry Moltz ne impartaseste, insa, zece lectii de viata pe care si‐ar fi dorit sa le fi invatat pana la varsta de 40 de ani:

1. Nu poti controla totul

Indiferent cat de mult incerci si cat de multe informatii detii, exista o groaza de lucruri care nu se afla sub controlul tau. Cu cat intelegi mai repede acest lucru, cu atat vei fi mai putin frustrat. Exista, insa, si lucruri pe care le poti controla, cum ar fi nisa careia te vei adresa cu afacerea ta, marimea capitalului pe care doresti sa‐l investesti la un moment dat si, foarte important, alegerea celei mai potrivite modalitati de a face rost de bani, precum aceste programe de finantare. Munceste din greu pentru lucrurile care depind de tine si pe care le poti controla si invata sa reactionezi decisiv la aspectele care iti scapa de sub control.

2. Banii nu sunt singura masura a succesului

Banii sunt importanti, deoarece reprezinta cea mai vizibila metoda prin care societatea inregistreaza succesul. Cu toate acestea, castigarea unei sume importante si cheltuirea acesteia pentru o pasiune si pentru a‐ti sustine familia reprezinta adevarata masura a succesului.

3. Iubeste pe toata lumea, ai incredere in putini si descurca‐te singur

Porneste de la premisa ca oamenii au cele mai bune intentii, dar ai incredere doar in cei care s‐au dovedit a fi loiali. Afacerea ta este oglinda efortului tau si a echipei tale. Nu depinde de ceilalti pentru succesul tau. Este ceea ce ne sfatuieste si autorul John Brandon in paginile publicatiei online inc.com.

4. Nu conteaza ce realizezi, ci ce faci cu ceea ce realizezi

Oamenii cu care lucrezi sunt mai importanti decat afacerea in sine. In fond, afacerea poate fi rezumata la partenerii tai, la angajati, la clienti si la oamenii de vanzari.

5. Drumul spre succes dureaza intre 7 si 10 ani

Cei mai multi dintre proprietarii afacerilor de succes au muncit din greu timp de aproape 10 ani. Rabdarea reprezinta o virtute pentru fiecare detinator al unui mic business. Accepta faptul ca trebuie sa treaca foarte mult timp pana cand te vei imbogati.

6. Nu poti invata intotdeauna ceva din esec

„Nu exista esec (...), iar tot ce se intampla este pentru binele tau pe termen lung”, ne spune publicatia possibilityoftoday.com. Barry Moltz este, insa, de alta parere. Contrar opiniei aproape unanim acceptate, uneori nu putem invata nimic dintr‐un esec. Atunci cand esuezi, incearca sa te indepartezi cat mai repede de esec pentru a profita de urmatoarea sansa de succes.

7. Vor exista intotdeauna invingatori si invinsi

Este mult mai amuzant sa fii invingator, insa este foarte important sa inveti sa fii un „bun invins”. Esecul nu este un motiv de bucurie, insa este esential sa te obisnuiesti sa treci cat mai repede peste o astfel de situatie.

8. Vanzarile sunt vanitate, banii cash sunt sanatate

Uita de cat de mare este numarul incasarilor si de cat de multi angajati ai. Adevarata valoare a companiei tale este data de numarul de bani cash pe care ii detii.

9. Concentreaza‐te!

Managerii micilor companii care vor sa vina in intampinarea tuturor nevoilor clientilor vor esua. Fidelitatea clientilor vine din faptul ca poti face un anumit lucru extrem de bine pentru ei.

10. Exista si alte lucruri in viata in afara de business

Cei mai multi antreprenori petrec prea mult timp la birou sau gandindu‐se la afacere. O astfel de obsesie creeaza un univers sumbru si o lume a singuratatii. Ajutandu‐i pe cei dragi iti vei face viata mult mai frumoasa.

Sursa foto: Creative Commons

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri