Adolescentii se simt jenati, de multe ori, in fata prietenilor de pe retelele sociale din cauza gafelor pe care le fac parintii lor. Iata un ghid pentru parintii care nu stiu cum sa gestioneze relatia online cu adolescentii, pe baza reprosurilor venite din partea tinerilor.

Cotidianul britanic The Guradian a publicat o serie de „reprosuri” aduse adultilor de catre adolescentii deranjati ca acestia nu stiu cum sa se raporteze la comunicarea de pe retelele de socializare si fac gafe peste gafe, punandu-i pe „copii” in ipostaze jenante in fata amicilor, conform Adevarul.

Iata care sunt cele mai grave greseli pe care adolescentii considera ca le fac parintii in privinta retelelor sociale: „Discutia” din care lipseste esentialul Fiecare adolescent trebuie sa indure o „discutie” morlizatoare inainte de a li se permite accesul la Internet: momentul in care avertismentele si masurile de precautie incep sa „ curga” si in care parintii vor sa se asigure ca lectiile „nu trebuie sa te imprietenesti cu oricine” sau „sa nu postezi ceva ce ai putea regreta mai tarziu in viata” au fost bine invatate.

De obicei, parintii spun ceea ce adolescentii deja cunosc, dar omit sa vorbeasca despre lucrurile cu adevarat grave, cum ar fi modul brutal in care adolescentii sunt facuti sa se simta prost din cauza aspectului fizic (hartuire online), pericolul reprezentat de pornografie sau de posibila abordare de catre pedofili, doar pentru ca se simt prea rusinati sa le mentioneze.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: violetkaipa / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri