Un expert in prevenirea inselatoriilor dezvaluie semnele care anticipeaza infractiunile si explica tehnicile la care apeleaza escrocii pentru a-si pacali victimele.

Inainte sa implineasca varsta de 13 ani, americanul Gavin de Becker a suferit in nenumarate randuri din cauza persoanelor straine si chiar si a celor apropiate. Sora lui cea mica nu a fost scutita nici ea de evenimente neplacute, iar mama lor dependenta de heroina l-a impuscat pe tatal lor, Gavin fiind martor la tragedie. In loc sa devina un adult violent la randul lui, urmare a mediului in care a trait, Gavin de Becker si-a folosit experientele de viata pentru a deveni unul dintre cei mai buni experti in anticiparea si in prevenirea infractiunilor sau activitatilor criminale. In prezent este specialist in probleme de securitate, in principal pentru autoritati guvernamentale, corporatii si persoane publice importante Desi a scris patru carti de-a lungul carierei incununate de succes, de Becker este faimos mai ales pentru bestseller-ul „Darul fricii” (n.r. The Gift of Fear), in care descrie sapte indicii prevestitoare de pericol sau de manipulare, conform Adevarul.

Fie ca este vorba despre un escroc care nu urmareste decat sa va usureze de bani sau despre un criminal violent care urmareste ceva cu mult mai grav, aceste semne sunt cat se poate de reale, putand sa va ajute sa nu deveniti o victima.

1. Fortarea ideii de „echipa”

De Becker numeste „echipa fortata” una din cele mai sofisticate tehnici de manipulare. O puteti identifica usor atunci cand un strain reda o experienta la care ati luat parte si voi prin utilizarea frecventa a pronumelor „noi” si „noua” in propozitii precum „Acum am facut-o” sau „Suntem o echipa”. Infractorii folosesc astfel de exprimari pentru a se apropia de victimele lor prin crearea impresiei ca va aflati in aceeasi barca.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: Antonio Guillem / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri