Cua Van - satul plutitor

Cua Van - satul plutitor

Cua Van este un sat din Halong Bay, Vietnam in care casele plutesc pur si simplu pe apa. Aici, locuiesc 733 de oameni in 176 de "gospodarii", iar multe dintre ele au antene parabolice, potrivit Halong Bay Tours.

In Cua Van poti sa experimentezi stilul de viata autentic al locuitorilor care traiesc in mare parte din pescuit. Practic, aici te poti lasa dus de val la propriu intr-o barca si poti contempla asupra peisajului completat de muntii din jur.

Cum ajungi in satul plutitor: dupa ce aterizezi in capitala Hanoi, poti cumpara un tur organizat sau poti calatori pe cont propriu timp de 3-4 ore spre Halong City, orasul port de unde pleaca crozierele in Halong Bay.

Sursa foto: PhotoRoman/Shutterstock.com

Ait Benhaddou - satul decor pentru filme

Ait Benhaddou - satul decor pentru filme

De la departare, Ait Benhaddou din Maroc pare un loc facut din forme de nisip. In realitate, satul a fost decor pentru 10 filme, printre care Game of Thrones, Gladiatorul si Lawrence al Arabiei.

Ait Benhaddou se afla in regiunea Ouarzazate, undeva la mijlocul drumului dintre Marrakech, capitala turistica a Marocului, si intrarea in Desertul Sahara. Satul Ait Benhaddou este o oprire obligatorie intr-o vacanta in Maroc, mai ales daca vei merge in excursie in desert.

Sursa foto: Boris Stroujko/Shutterstock.com

Goreme - satul sapat in piatra

Goreme - satul sapat in piatra

Ti-ai fi imaginat ca in lumea asta exista un rai subteran, sapat in stanca? In Turcia chiar poti sa vezi cu ochii tai asa ceva. Pentru asta trebuie sa ajungi in satul Goreme, zona Cappadocia, aflat cel mai aproape de Ankara.

Locul a devenit cunoscut in toata lumea mai ales pentru aici iti lua o noapte de cazare. Intr-o astfel de stanca cu pesteri sapate in secolele 5 si 6 a fost amenajat hotelul Yunak Evleri, unde o camera de dubla costa 141 de euro pe noapte, cu mic dejun inclus.

Dupa o noapte petrecuta in stanca, ai toate motivele sa va inaltati la cer cu balonul, activitatea principala pentru turisti in Goreme, care costa in jur de 150 de euro de persoana.

Sursa foto: muratart/Shutterstock.com

Setenil de la Bodegas - satul de sub stanca

Setenil de la Bodegas - satul de sub stanca

Setenil de las Bodegas este un sat in Spania construit sub stanca, unde traiesc 3.043 de oameni. Locul a devenit o atractie turistica tocmai datorita arhitecturii sale unice, scrie Business Insider.

Setenil de las Bodegas se afla in provincia Cadiz din regiunea Andaluzia, in sudul Spaniei, este plin de casute albe construite in si din peretele de stanca al Cheilor Raului Trejo si se intinde pe o suprafata de 82 km patrati.

Cum ajungi: dupa ce aterizezi in Malaga, cel mai apropiat oras cu aeroport, iei autobuzul si ajungi in Setenil in 2 ore si 10 minute. Un bilet Malaga-Setenil costa 10,68 euro.

Sursa foto: mmee/Shutterstock.com

Palangan - satul pe verticala

Palangan - satul pe verticala

Palangan este pur si simplu un sat construit pe verticala in zona montana din provincia Kurdistan din Iran, unde acoperisul fiecarei case este balcon pentru casa de deasupra. Seara, cand locuitorii aprind luminile din casa, Palangan pare ca se transforma si devine un loc de poveste, care contrazice imaginea saraca din timpul zilei.

Parca tinut ascuns de turisti, Palangan este cu siguranta o destinatie "exotica" pentru cei care cauta locuri uitate in salbaticie. In Palangan ajungi tin capitala Teheran dupa 7-8 ore de mers cu autocarul.

Sursa foto: gagarych/Shutterstock.com

Satul lui Popeye

Satul lui Popeye

Satul lui Popeye se afla in Malta si a fost initial creat ca decor pentru filmul "Popeye" din 1980. A fost creat prin trunchiuri de copaci aduse din Olanda si din 2.000 de litri de vopsea. Intre timp, Satul lui Popeye a devenit o destinatie veritabila pe harta lumii, unde turistii se pot bucura de plimbari cu barca, o vinarie si trambuline in apa.

Cum ajungi aici? Cu avionul, in cateva ore, intre Bucuresti si Aeroportul International Malta, singurul aeroport din Malta. Apoi iei un autobuz de la aeroport catre Satul lui Popeye, unde ajungi in cel mult o ora.

Sursa foto: Alexander Vershinin/Shutterstock.com

Reine - unde se termina Europa

Reine - unde se termina Europa

Satul pescaresc Reine din Norvegia este una dintre dovezile ca natura este un creator desavarsit si ca intrece orice imaginatie. In Reine traiesc putin peste 300 de locuitori, ceea ce orice turist ajuns aici poate simti ca locul este doar pentru el.

Reine se afla in Insulele Lofoten, deasupra Cercului Polar, practic unde se termina Europa. Aici ajungi cel mai usor si cel apid cu avionul. Dupa o escala la Oslo, orasul tau de aterizare va fi Bodo, de unde va trebui sa urci in feribot pana in Reine.

Sursa foto: Raja Ampat/Shutterstock.com

Sursa foto: Boris Stroujko/Shutterstock.com