Daca nu ai deja planurile de vacanta facute pentru anul acesta, iata cateva destinatii care iti atrag atentia nu doar prin frumusetea lor, ci si prin faptul ca sunt sigure, cel putin din punct de vedere statistic.

Nu e greu de observat ca unele dintre cele mai atractive locuri de pe planeta sunt macinate de conflicte, asa ca de multe ori lipsesc din ofertele turistice. Din fericire, exista inca suficiente locuri in lume incredibil de frumoase care pot fi vizitate fara prea multe riscuri.

1. Regiunea Algarve, Portugalia

Vacanta Portugalia

Cu satele istorice, arborii de pluta si unele dintre cele mai frumoase plaje din lume, regiunea Algarve este o destinatie ce nu merita ratata. Insa ceea ce o face unica in lume sunt grotele deschise de pe plaje, adevarate minuni ale naturii, cu formele lor improbabile, desprinse parca dintr-un film suprarealist. Pretul unei vacante in Algarve, Portugalia incepe de la 580 de euro.

2. Islanda, tara aurorei boreale

Vacanta Islanda

Sursa foto: worldjurnal.com

Nu numai ca peisajul arata superb, dar aici o sa fii mereu in siguranta - cel putin atata timp cat nu incerci sa pronunti numele localitatilor, muntilor sau ale altor obiective din Islanda, actiune ce te-ar putea rani la limba.

Exista si oferte turistice, dar cel mai bine iti planifici singur o vacanta aici in functie de ce anume iti place. Pretul unui zbor catre Islanda incepe de la 350 de euro.

3. Petra, Iordania, orasul sculptat in piatra rosie

Vacanta

Sursa foto: flickr.com

In desertul rosiatic al Iordaniei veti descoperi unele dintre cele mai senzationale imagini pe care lumea le poate oferi. Sculptat in piatra, orasul Petra este poate cea mai puternica atractie turistica a tarii, alaturi de Fortul Aqaba, Obseratorul de Pasari sau Statiunea de Cercetare a Vietii Marine.

Pretul pentru o vacanta de 7 zile in regiunea Aqaba incepe de la 500 de dolari.

4. Sri Lanka, definitia paradisului exotic

Vacanta Sri Lanka

Sursa foto: lonelyplanet.com

Parcul National Bundala, situat la aproximativ 40 de km distanta de Colombo, are de oferit unul dintre cele mai spectaculoase ecosisteme ale planetei. Ascuns printre plantatii luxuriante de cocos gasiti Anuradhapura, oras sacru pentru buhisti si unul dintre cele mai vechi orase locuite din intreaga lume. Pretul unei vacante programate in Sri Lanka incepe de la 1180 de euro.

5. Botswana, autenticitate africana

Vacanta exotica

Sursa foto: adventure-safaris.com

Daca vrei sa vizitezi Africa subsahariana, trebuie sa stii ca Botswana este considerata cea mai sigura dintre tarile africane. Savana si animalele ei impresionante, satele autentice ale triburilor de aici merita sa suporti un zbor ceva mai lung. Pretul unui bilet de avion dus-intors incepe de la 900 de euro.

6. Croatia, regiunea Dalmatia de Sud

Vacanta Croatia

Sursa foto: vola.ro

Vestitele tarmuri stancoase ale Dalmatiei compun unele dintre cele mai spectaculoase coaste maritime vazute de om. Croatia este o destinatie turistica deseori subapreciata, desi are multe de oferit. Pestera Albastra, in care se fac scufundari, este de o frumusete unica. Oferte turistice pentru aceasta zona sunt totusi destule, cu preturi ce incep de la 480 de euro.

7. Creta, farmecul aparte al Greciei

Vacanta Creta

Sursa foto: vola.ro

Clima calda, satele montane si plajele primitoare au fost dintodeauna atractiile acestei insule din Mediterana. Creta este una dintre destinatiile preferate ale europenilor, iar daca ati ratat-o pana acum, anul acesta e momentul sa o vedeti. Preturile pentru o vacanta la trei stele in Creta incep de la 372 euro, dar se gasesc si oferte ce nu depasesc 300 de euro.

Sursa foto: Vola.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri