Maldive, Thailanda, Republica Dominicana, Bali si Cuba sunt destinatiile exotice preferate de romani. Ei platesc intre 1.400 euro si 2.500 euro de persoana pentru un sejur si prefera sa calatoreasca alaturi de familie, potrivit agentiei de turism Eturia, specializata in vacante "tailor-made".

Pentru un sejur de 7-10 nopti in Maldive, Thailanda sau Republica Dominicana romanii platesc, in medie, 1400-1700 euro/persoana. Cele mai mici preturi sunt pentru Thailanda (1190 euro/persoana pentru 9 nopti in Bangkok si Hua Hin, mic dejun inclus, zboruri de linie cu toate taxele incluse) si Cuba (1150 euro/persoana pentru 7 nopti la plaja in Varadero, all inclusive, zboruri de linie cu toate taxele incluse), cu mentiunea ca exista perioade si oferte speciale cand preturile pot scadea si pana la 900 euro pentru un sejur in aceleasi conditii.

Ca destinatie de circuit, romanii care achizitioneaza vacante in destinatii indepartate apreciaza tot mai mult Statele Unite ale Americii, circuite ce pot ajunge pana la 3000 euro/persoana, cu vizitarea Coastei de Vest timp de 2 saptamani.

Din ce in ce mai multi romani calatoresc singuri in destinatii exotice

Destinatiile exotice sunt potrivite atat pentru vacante in familie, cat si pentru sejururi single. De altfel, 65% dintre solicitarile primite de Eturia vin din partea familiilor, in timp ce 10% dintre clientii Eturia aleg sa mearga singuri in concediu, numarul lor fiind in crestere fata de anii precedenti. Majoritatea celor care opteaza pentru un sejur single lucreaza in corporatii. Exista si varianta celor care se inscriu single in vacante de grup si care isi doresc sa fie inclusi pe liste de partaj, astfel incat ajung sa imparta camera cu alte persoane de acelasi sex pentru a plati mai putin la cazare.

Daca in urma cu 2 ani media de varsta a persoanelor care alegeau sa calatoreasca in destinatii exotice era intre 35 si 50 de ani, in prezent clientii Eturia au varste cuprinse intre 25 si 65 de ani si tot mai multi tineri intre 25-35 de ani incep sa solicite calatorii in destinatii exotice.
Sezonul potrivit pentru destinatii exotice: primavara se recomanda vacantele in Maldive si Thailanda, iar vara in Indonezia sau SUA

Cu toate ca temperaturile in destinatii de plaja sunt ridicate pe tot parcursul anului, exista si perioade de extrasezon, cand cantitatea de precipitatii creste. Cea mai potrivita perioada pentru a vizita Thailanda este aprilie-mai, in timp ce in Maldive se poate merge tot timpul anului, pentru Republica Dominicana este perfecta perioada noiembrie-aprilie, iar pentru Cuba primavara si iarna sunt cele mai potrivite anotimpuri. Pe de alta parte, SUA, Indonezia (insula Bali), China si Japonia se afla in plin sezon pe parcursul vacantei noastre de vara.

Exista si destinatii de plaja care pot fi vizitate tot timpul anului, de exemplu Seychelles, Zanzibar (mai putin lunile ianuarie-martie) sau Mauritius (cele mai bune luni sunt aprilie-iunie si septembrie-decembrie).

Turistii romani vor experiente autentice: lectii de gatit, spectacole si plimbari cu elefantul

Cele mai solicitate facilitati pentru vacantele exotice sunt camerele cu vedere la ocean, in cazul destinatiilor de plaja, masinile inchiriate pentru circuite pe cont propriu si excursiile optionale catre insulele din apropiere. De asemenea, romanii isi doresc experiente autentice, cum ar fi lectiile de gatit acasa la localnici, plimbarile cu elefantul sau bilete la spectacolele consacrate, cum ar fi teatrele de pe Broadway in New York sau Tropicana in Havana. Pe lista facilitatilor preferate se afla si serviciile wellness & SPA din resorturile specializate, in special din Thailanda, India sau Maldive.

Eturia, gandita ca o agentie tailor-made, a vandut in cei opt ani de activitate peste 11.000 de pachete de vacanta personalizate si vacante in destinatii exotice. Ofertele sale includ, la ora actuala, 120 de destinatii din intreaga lume, iar cele mai solicitate sunt Republica Dominicana, Maldive, Cuba si Mexic. In anul 2015, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 5,9 milioane de euro.

Sursa foto: Matej Kastelic/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri