Cantaretul american Prince a murit, la varsta de 57 de ani, anunta surse citate de site-ul american TMZ. Prince s-a facut remarcat in Minneapolis (statul Minnesota), la sfarsitul anilor 1970, abordand un stil original care combina influentele funk, rock si pop. Albumul sau din 1980, "Dirty Mind", i-a adus aprecierea din partea publicului, iar albumul "1999", lansat doi ani mai tarziu, a avut un succes rasunator.

Prince Rogers Nelson a fost gasit mort in studioul sau de inregistrari, situat in Paisley Park, California.

"Cu profunda tristete confirmam ca legendarul artist, Prince, a murit la Paisley Park residence in dimineata aceasta, la varsta de 57 de ani", a anuntat, oficial, reprezentantul artistului, Yvette Noel-Schure.

Potrivit serifului local, Jason Kamerud, autoritatile au fost solicitate pentru o urgenta medicala, gasind o persoana decedata. Conform TMZ, autoritatile cerceteaza cauzele decesului celebrului cantaret american, scrie ABCNews.com.

Cantaretul si-a anulat insa in urma cu cateva saptamani un numar de concerte si, mai mult, a anuntat ca in ultima luna starea sa de sanatate era precara. Motivele nu sunt inca cunoscute, fiind insa, cel mai probabil, vorba de un virus. Artistul a fost spitalizat in urma cu o saptamana, dupa ce a dat semne de imbolnavire la bordul unui avion. Nava a aterizat de urgenta pentru a i se oferi artistului ingrijiri medicale de urgenta; Prince a fost externalizat din spital trei zile mai tarziu.

De-a lungul carierei sale, incepute la finalul anilor '70, Prince a castigat 7 premii Grammy si a fost introdus in Rock & Roll Hall of Fame in 2004.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri