Porquerolles

Porquerolles

Porquerolles este o insula mica din Franta, situata intre Marsilia si Cannes. Prin natura si localizarea sa, Porquerolles nu face parte din Coasta de Azur, dar este o destinatie minuta cu apa turcoaz si peisaj paradisiac si un aer de exuberanta la fel ca in Saint Tropez, Monte Carlo si Cannes.

Cum ajungi in Porquerolles: Romania-Nisa: avion, Nisa-Hyeres: autocar sau tren (5 ore) si Hyeres-Porquerolles: mini-vapor (15 minute, 20 euro/persoana)

Cazare in Porquerolles: 600 lei/camera/noapte

Bilete de avion pana in Nisa: de la 127 euro/persoana/dus-intors

Sursa foto: Victor Mukherjee/Shutterstock.com

Sveti Stefan

Sveti Stefan

Muntenegru este o adevarata bijuterie in Marea Adriatica si o destinatie situata aproape de Romania. Aici poti descoperi insula Sveti Stefan, unde te bucuri de apa turcoaz, cladiri medievale si racoarea stancilor montane. Cu atatea calitati la un loc, Muntenegru poate fi mereu o idee buna, in loc de Grecia sau Turcia.

Cum ajungi in Sveti Stefan: insula se afla in comuna Budva, cea mai recomandata destinatie de plaja din Muntenegru -->> Drobeta Turnu Severin-Budva: 668 km (10 ore si 39 minute)

Cazare in Sveti Stefan: 30-40 euro/camera/noapte

Sursa foto: Sorin Colac/Shutterstock.com

Colonsay

Colonsay

Cand iti doresti sa fii doar tu si linistea din jur, Colonsay este raspunsul. Colonsay este o insula in Scotia, mai exact in sud-vestul tarii, in Oceanul Atlantic, care pare neatinsa de mana omului si in care linistea este disturbata doar de sunetul pasarilor salbatice. De altfel, pana si casele parca se incadreaza in peisaj, cum aici nu exista cladiri inalte.

Cum ajungi in Colonsay: cu masina, tren sau autocar pe ruta Glasgow-Oban si cu feribotul din orasul Oban

Cazare in Colonsay: 135 euro/camera/noapte

Bilete de avion pana in Glasgow: de la 93 euro/persoana/dus-intors

Sursa foto: Lighttraveler/Shutterstock.com

Saaremaa

Saaremaa

Saaremaa ar trebui sa te convinga sa descoperi Estonia si mai ales o destinatie putin aglomerata din Europa. Saaremaa te atrage cu sate pescaresti, zone inverzite de paduri de pin si ienupar, mori de vant si multa bere si asta pentru ca insula din Marea Baltica este o expresie a naturii parca neatinsa de trecerea timpului.

Cum ajungi in Saaremaa: cu masina sau autocar pe ruta Tallinn-Virtsu si apoi cu feribotul pana in Kuivastu

Cazare in Saaremaa: 48 euro/camera/noapte

Bilete de avion pana in Tallinn: de la 289 euro/persoana/dus-intors

Sursa foto: yegorovnick/Shutterstock.com

Samothraki

Samothraki

Poate ca te-ai gandit ca nu mai exista loc in Grecia care sa nu fie acarapat de turisti din toata Europa, insa Samothraki este o insula putina cunoscuta, cel putin romanilor. Asa ca sa mergi in Samothraki inseamna sa evadezi in natura, sa te bucuri de valurile Marii Egee si de privelistea oferita de muntele Fengari (1.614 m). Unde mai pui ca ajungi foarte usor aici.

Cum ajungi deci in Samothraki: cu masina pe drumul spre Thassos, insa cand ajungi in orasul Komothini va trebui sa mergi in partea de est, spre orasul Alexandroupoli. De aici, urci in feribot pana pe insula.

Cazare in Samothraki: 50 euro/camera/noapte

Sursa foto: catalin eremia/Shutterstock.com

Comino

Comino

Situata intre insulele Malta si Gozo, Comino parca este o oaza terestra in apele Mediteranei si un paradis acvatic in acelasi timp. Apele sale turcoaz si limpezi o fac mai mult decat o destinatie de vacanta, o fac sa fie si o alegere pentru luna de miere, mai ales ca aici se afla celebra Laguna Albastra.

Cum ajungi in Comino: cu avionul pana in Malta si apoi cu feribotul

Cazare in Comino: 70 euro/camera/noapte

Bilete de avion pana in Malta: de la 63 euro/persoana/dus-intors

Sursa foto: Razvan Ionut Dragomirescu/Shutterstock.com

Texel

Texel

La 78 km de Amsterdam, in nordul Olandei, plajele cu nisip alb intalnesc salbaticia naturii. Asta se numeste intr-un cuvant Texel, unde natura este decorul principal. Aici te poti plimba prin sate mici cu localnici care produc branzeturi diferite.

Cum ajungi in Texel: cu trenul pana in Den Helder si apoi o scurta traversare cu feribotul

O noapte de cazare in Texel: 100 euro/camera/noapte

Bilete de avion pana in Amsterdam: de la 161 euro

Sursa foto: Steven Van Verre/Shutterstock.com

Sursa foto: Lighttraveler/Shutterstock.com