In ultimii ani, termenul board game a ajuns sa fie sinonim cu jocul de societate. Fie ca e o petrecere, o vacanta sau o simpla seara cu prietenii, oamenii isi gasesc timp pentru aceste jocuri care s-au capabile sa-si fidelizeze jucatorii intr-o proportie surprinzatare. Iata o lista de 15 astfel de jocuri de societate care fac deliciul petrecerilor de la noi si din afara tarii in aceasta perioada.

Lista este alcatuita tinant cont de recenziile facute de jucatori si de cifrele de vanzari pe fiecare joc.

1. Android: Netrunner

Este un joc de strategie si management al resurselor fixat intr-un viitor cyberpunk. Jucatorul rebel, netrunner-ul adica, se opune dominatiei instituite de o mega-corporatie aparata de celalalt jucator. Android: Netrunner este un joc pentru doi.

2. Reteaua Energetica

Este un joc de exploatare a resurselor in care trebuie sa construiesti centrale electrice, sa colectezi si sa eficientizezi resursele si, evident, sa te extinzi. Se pare ca oamenilor le place sa “traga curent”, pentru ca jocul este un best-seller in acest moment. La fel si extensiile sale, care isi propun sa electrifice diverse parti ale lumii.

Reteaua Energetica este un joc pentru 2-6 oameni.

3. Colonistii din Catan

Catan nu este doar un clasic al domeniului, este un adevarat fenomen de proportii planetare. Dupa mai bine de 20 de ani de la lansare, Catan a obtinut cam toate premiile importante ale domeniului si are fani pe toate continentele. Au aparut o multime de extensii, iar jocul de baza a fost updatat de cateva ori.

Jocul Colonistii din Catan este pentru 3-4 jucatori.

4. “7 wonders”

Board game

Este un joc de dezvoltare cu carti in care fiecare jucator construieste unul dintre cele sapte minuni ale lumii antice, pe durata a trei “ere”. O runda de joc dureaza circa 30 de minute.

7 wonders este un joc pentru 3-7 jucatori, dar exista un set de reguli speciale ca sa-l poate juca numai 2 oameni.

5. Tzolk'in: Calendarul Maias

Mecanica acestui joc este cel putin inedita. Muncitorii sunt asezati pe roti dintate conectate intre ele. Atunci cand rotile se invart, muncitorii ajung in diverse locuri si trebuie sa respecte regula de acolo. Un alt element inedit in Calendarul Maias este moneda acestui joc: porumbul.

Tzolk'in: Calendarul Maias este un joc pentru 2-4 jucatori.

6 . Rezistenta

Este un joc cu spioni, bazat pe deductie. Un joc dureaza circa 30 de minute, timp in care jucatorii trebuie sa afle ce rol joaca ceilalti si sa le castige increderea. Rezistenta se joaca cu 5-10 jucatori pe parcursul a 3-5 runde de joc.

7. Capital Plus

Este un joc de initiere in afaceri, destinat tuturor membrilor familiei. Tabla de joc reprezinta harta Europei, pe care jucatorii si-o disputa dand cu zarul si mutand pioni si stegulete. La o privire superficiala, Capital Plus seamana cu o versiune mai serioasa a celebrului Monopoly.

8. Pandemic

Jocuri

Este un joc cooperativ, in care toti jucatorii sunt de aceeasi parte, deci castiga sau pierd impreuna. In spatiul definit al jocului, care reprezinta intreaga planeta, izbucnesc pandemii pe care echipa o echipa de experti trebuie sa le eradicheze.

Un joc Pandemic dureaza cca. 45 de minute si poate fi jucat de 2-4 jucatori.

9. Ticket to Ride

Este un joc de strategie al carui scop este constructia si administrarea cailor ferate din America de Nord. Jocul este parte din seria Days of Wonder, dedicata intregii familii. Ticket to Ride poate fi jucat cu 2-4 oameni.

10. Castelul Burgundy

Board game

Povestea este situata in Burgundia secolului al 15-lea, jucatorii avand rol de principi cu atributii administrative. Multe aspecte ale vietii medievale se regasesc aici, de la cresterea animalelor pana la schimbul de marfuri sau cercetarea stiintifica, ceea ce contribuie la farmecul si complexitatea jocului Castelul Burgundy.

11. Urzeala Tronurilor

In universul creat de George R.R. Martin, fiecare jucator primeste sefia uneia dintre cele sapte case nobiliare si incearca sa obtina Tronul de Fier. Aceasta editie adauga elemente din cele doua extensii ale jocului, A Clash of Kings si A Storm of Swords, facand confruntarile armate mai interesante in noul Urzeala Tronurilor. Valar Morghulis!

12. Nume de cod

Jocuri pe echipe

Este un joc de spionaj, pe echipe, in care se lanseaza si se interpretaaza coduri. Spymasterii dau indicii despre cartile de pe masa, iar coechipierii trebuie sa interpreteze mesajul si sa deduca raspunsul.

Nume de cod este cel mai nou joc din lista noastra, fiind lansat in 2015, dar este unul dintre cele mai premiate.

13. Carcassone

Este unul dintre cele mai bine vandute jocuri de societate in acest moment. In sudul Frantei medievale, jucatorii construiesc strazi si cladiri si amenajeaza terenuri. Fiecare jucator are la dispozitie sapte supusi care pot fi folositi ca talhari, tarani, calugari sau cavaleri, astfel aducand jucatorului puncte.

Durata aproximativa a unui joc Carcassone este de o ora si poate antrena 2-5 jucatori.

14. Europolis Global

Acest nou episod din seria Europolis este despre tranzactii imobiliare masive, fiind derivat din Monopoly. Tabla de joc este harta reala a lumii, aducand astfel un plus de realism la masa. Europolis Global are nevoie de 2-4 jucatori care sa-si dispute harta lumii si sa incerce sa se falimenteze reciproc.

15. Dixit

Board game

Este un joc de dialog, cu carti, indicii si licitatii. Exista un povestitor, care primeste o singura carte, iar ceilalti incearca sa afle ce carte este. Povestitorul da indiciile, in timp ce ceilalti jucatori liciteaza cu propriile lor carti.

O runda Dixit dureaza circa 30 de minute si poate fi jucata de 3-6 oameni.

Sursa foto: wikipedia.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri