Santa Maddalena

Santa Maddalena

Santa Maddalena este un sat in Alpii italieni, care ofera turistilor o privestile de poveste catre Muntii Dolomiti. Santa Maddalena se afla in nordul Italiei, in apropierea granitei cu Austria, unde cel mai indicat este sa ajungi cu masina personala. Un punct de reper este orasul Cortina d'Ampezzo. Atat aici, cat si in regiune te poti bucura de o vacanta de vara plina de drumetii usoare la poalele muntilor, prin sate, catre Lacul Misurina sau drumetii aventuroase pe culmile spectaculoase ale Dolomitilor.

Sursa foto: Matteo Volpone/Shutterstock.com

Hallstatt

Hallstatt

Hallstatt este o statiune turistica in Austria, aflata aproape de Romania, la 768 km de Arad. Situata pe malul lacului Hallstattersee, Hallstatt este considerata unul dintre cele mai pitoresti orasele-port la un lac de munte. Daca ajungi in aceasta statiune, poti face schi nautic, surfing sau un salt cu parapanta. Statiunea Hallstatt primeste anual peste 1 milion de turisti.

Sursa foto: canadastock/Shutterstock.com

Reine, unde se termina Europa

Reine, unde se termina Europa

Satul pescaresc Reine din Norvegia este una dintre dovezile ca natura este un creator desavarsit si ca intrece orice imaginatie. In Reine traiesc putin peste 300 de locuitori, ceea ce orice turist ajuns aici poate simti ca locul este doar pentru el.

Reine se afla in Insulele Lofoten, deasupra Cercului Polar, practic unde se termina Europa. Aici ajungi cel mai usor si cel apid cu avionul. Dupa o escala la Oslo, orasul tau de aterizare va fi Bodo, de unde va trebui sa urci in feribot pana in Reine.

Sursa foto: Raja Ampat/Shutterstock.com

Lacurile Plitvice

Lacurile Plitvice

Parcul National Lacurile Plitvice din Croatia este o adevarata minune a naturii, cu o culoare a apei care pare ireala. Rezervatia Plitvice este o zona cu 16 lacurile interconectate de cascade spectaculoase, aflata la 683 km de vama Nadlac, judetul Arad. Parcul poate fi vizitat tot timpul anului, iar pretul de intrare difera in functie de lunile alese: 7 euro (noiembrie-martie), 13 euro (aprilie, mai, iunie, septembrie, octombrie) si 24 euro (iulie si august). Preturile sunt pentru adulti, studentii, elevii si copiii beneficiaza de reduceri.

Parcul National Lacurile Plitvice se afla intre capitala Zagreb si orasul Zadar si este cel mai vechi parc din Europa de Sud-Est (infiintat in 1949), aflat in Patrimoniul UNESCO DIN 1979.

Sursa foto: CoolR/Shutterstock.com

Canionul Gorges du Verdon

Canionul Gorges du Verdon

Format de raul Verdon, canionul Gorges du Verdon este unul dintre cele mai spectaculoase canioane din Europa. Gorges de Verdon se afla in sud-estul Frantei, in apropiere de Coasta de Azur, asa ca poate fi luat in calcul pentru o excursie de o zi atunci cand esti in vacanta pe Riviera franceza.

Canionul Gorges du Verdon are o lungime de 25 km si o adancime de 700 metri si este un loc ideal pentru a practica rafting, schi nautic si canoe.

RossHelen/Shutterstock.com

Pamukkale

Pamukkale

Terasele cu apa termala de la Pamukkale, Turcia sunt o alta minune a naturii. Pamukkale merita o vizita macar in sejurul tau pe litoralul turcesc sau chiar o vacanta planuita speciala pentru a vedea acest loc care pare desprins din povesti.

Pamukkale se afla in sud-vestul Turciei, la jumatatea drumului dintre orasul Izmir si statiunea Antalya, dar aici se poate ajunge si din Marmaris.

Sursa foto: muratart/Shutterstock.com

Lacul Bled

Lacul Bled

La 1.000 km de Romania, se intinde un taram de poveste, Lacul Bled din Slovenia. Cuvintele nu sunt deloc exagerate, mai ales ca in mijlocul lacului se afla o biserica care parca pluteste. Mii de turisti ajung la biserica pentru ca atrasi de "clopotul dorintelor", mai mult o legenda ce-i drept conform careia cel care face acest clopot sa sune poate sa isi puna o dorinta care se va indeplini.

La biserica ajungi cu o barca fara motor, inchiriata cu 10 euro pentru o ora. In Bled, o statiune montana cu ape termale, ajungi dupa 46 de km parcursi din Ljibljiana, capitala Sloveniei.

Sursa foto: lukaszimilena/Shutterstock.com

Cinque Terre

Cinque Terre

Cinque Terre este un un parc national cu cinci sate din Riviera Italiana, unde peisajul pare scos din povesti, cu case colorate care parca atarna deasupra marii si valuri ale apei turcoaz care se sparg in stanca.

Cinque Terre se afla pe Riviera Italiana, la Marea Ligurica, intre Genova si La Spezia, insa nu te speria, exista suficiente orase mari in apropiere in care sa ajungi cu avionul: Milano, Florenta sau Pisa. Oricare ar fi destinatia ta de aterizare, va trebui sa iei un tren spre La Spezia, de unde cumperi cardul Cinque Terre, care costa 7,5 euro/zi sau 14,5 euro doua zile, si urci intr-un tren special care circula intre cele 5 sate de pe coasta italiana.

Sursa foto: Gaspar Janos/Shutterstock.com

Oia, Santorini

Oia, Santorini

Satul Oia din Santorini este locul in care se strang sute de turisti pentru a admira apusul in fiecare seara. Din fotografii pare ireal, de aceea trebuie sa fii acolo si sa-l vezi cu ochii tai pentru ca asfintitul in Oia este unul dintre cele mai frumoase apusuri din lume. In perioada verii, soarele apune la 20.40 in Oia, Santorini.

Sursa foto: Kats Mark/Shutterstock.com

Sursa foto: lukaszimilena/Shutterstock.com