Vacanta in Sardinia, ca Bill Gates

Vacanta in Sardinia, ca Bill Gates

Sardinia, insula din Marea Mediterana care apartine de Italia, este destinatia aleasa de Bill Gates, fondatorul Microsoft si cel mai bogat om din lume, pentru vacanta. Desi Bill Gates a avut o vacanta tipica unui miliardar, cu plimbari pe un superiaht inchiriat cu 5 mil. dolari pe saptamana, tu poti merge in Sardinia cu un buget modest. Spre exemplu, un sejur in august-septembrie costa 600 euro/persoana (transport si cazare).

Multi spun ca Sardinia este cea mai frumoasa insula din Mediterana. Chiar daca nu ar fi asa, Sardinia este cel putin un paradis pe pamant cu apa sa turcoaz si cristalina si plajele cu nisip alb. Cea mai cunoscuta statiune este Alghero, insa recomandate sunt si Costa Rei, golfurile Sant’Elmo si capitala Cagliari.

Sursa foto: ROBERTO ZILLI/Shutterstock.com

Vacanta in Maroc, ca Richard Branson

Vacanta in Maroc, ca Richard Branson

Maroc este o destinatie in care Richard Branson, fondator al grupului de firme Virgin Group, obisnuieste sa mearga in vacanta pentru ca are o casa in Muntii Atlas, in apropiere de orasul Marrakech.

Marocul este un loc atipic, este despre a simti, despre a trai si a cunoste viata de pe strada, despre a te pierde in orase ca Marrakech si Fez, despre a vedea locuri ca Ait Benhaddou si Essaouira in care s-au turnat filme ca Game of Thrones si, nu in ultimul rand, despre a trai experienta desertului intr-o plimbare pe camila. Daca esti tentat sa cresti ca trebuie sa fii miliardar pentru a-ti permite o vacanta in Maroc, afla ca aici sunt mai mici decat in Romania (spre exemplu, mancarea pe strada).

Bilete de avion: de la 120 euro dus-intors

Cazare pe noapte: 30-50 euro/camera dubla (3 stele)

Sursa foto: posztos / Shutterstock.com

Vacanta in Maldive, ca Paul Allen

Vacanta in Maldive, ca Paul Allen

Nu te gandi ca trebuie sa castigi la loto ca sa mergi in Maldive, unde si-a petrecut vacanta Paul Allen, co-fondatorul Microsoft. Desi este o destinatie exotica, Maldive a devenit accesibila turistilor, fapt pentru care este tot mai cautata de romani. Un sejur in Maldive costa chiar si 1.000 de euro de persoana (transport, cazare 7 nopti la 4 stele cu demipensiune).

Maldive este acel tip de loc pe care trebuie sa-l vezi ca sa spui ca exista. Are o apa de un albastru electric incat o sa incepi sa crezi daca intri in ea o sa o murdaresti, are plaje cu nisip alb care o sa te faca sa uiti ca exista incaltaminte si, cel mai important, are o lume subacvatica despre care pana acum ai crezut ca vezi doar in filme.

Sursa foto: cybervelvet/Shuttestock.com

Vacanta in Fiji, ca Larry Page si Sergey Brin

Vacanta in Fiji, ca Larry Page si Sergey Brin

Fiji, insulele alese de miliardarii Larry Page si Sergey Brin, cofondatori Google, pentru a-si petrecere vacanta, sunt intr-adevar o destinatie de vancanta mai luxoasa si mai scumpa. Astfel ca, un sejur de 11 zile in paradisul din Oceanul Pacific costa aproximativ 2.600 de euro de persoana.

Tara insulara Fiji este compusa din 333 de insule, din care o treime sunt locuite. In Fiji poti vizita arhipeleagul vulcanic Mamanuca, capitala Suva si satul plin de traditii Navala si poti face diverse activitati acvatice ca scuba diving sau plimbari cu caiacul.

Sursa foto: bumihills/Shutterstock.com

Vacanta in Hawaii, ca Mark Zuckerberg

Vacanta in Hawaii, ca Mark Zuckerberg

Hawaii este destinatia de vacanta a fondatorului Facebook deoarece el are o proprietate de 100 mil. de dolari pe insula. Insa voi nu trebuie sa aveti vile, ci 2.500-3.500 de euro pentru a calatori in Hawaii. Desi suma este suficient de mare raportat la nivelul de trai din Romania, Hawaii este o destinatie care merita un efort financiar pentru a o vizita o data in viata.

Hawaii, cel grup de insule de pe Glob, este un ideal al exoticului, cu palmieri, nisip alb, camasi inflorate si dansuri pana in zori. Reprezentantive pentru Hawaii sunt insulele Maui si Kauai cand vine vorba de plaja, insa Parcul National Vulcanic aflat in Patrimoniul UNESCO si varful Mauna Kea, cel mai inalt varf de pe arhipeleag, de 4.207 metri altitudine, fac din Hawaii un loc unic pe pamant.

Sursa foto: Zoia Kostina/Shutterstock.com

Sursa foto: posztos / Shutterstock.com