Cudillero, Spania

Cudillero, Spania

Situat in nordul Spaniei, aproape de orasul Gijon, satul pescaresc Cudillero poate sa rivalizeze foarte bine cu insula Capri, scrie Business Insider, cunoscuta ca o destinatie cosmopolita, plina de lux, unde o noapte de cazare costa cateva sute de euro. La fel ca insula din Italia, Cudillero este plin de case colorate, ca un curcubeu, care parca stau agatate de muntele stancos. Tot acest peisaj este completat de apa turcoaz din Oceanul Atlantic.

O noapte de cazare in Cudillero: 50-60 euro/camera dubla

Zbor pana in Oviedo: de la 157 euro dus-intors

Autobuz Ovieo-Cudillero: 6 euro (1:30 h)

Sursa foto: Lukasz Janyst/Shutterstock.com

Ischia, Italia

Ischia, Italia

Ischia este o insula vulcanica in Italia si una dintre putinele destinatii de plaja din Italia putin descoperite de catre turisti si mai ieftina decat vecina Capri sau Riviera italiana. Totusi, Ischia este recomandata pentru plajele sale, care se intind intre apa turcoaz si muntii inverziti, ceea ce creeaza atmosfera unui paradis. In general, Ischia este o destinatie preferata de indragostiti sau grupuri mici de prieteni tocmai datorita plajelor linistite care ofera intimitate.

O noapte de cazare in Ischia: 55 euro/camera dubla

Zbor pana in Napoli: de la 164 euro dus-intors

Sursa foto: leoks/Shutterstock.com

Vis, Croatia

Vis, Croatia

Vis, aflata in apropiere de Split, nu este doar o insula din Marea Adriatica, este cu adevarat o destinatie de vis. Dintre toate insulele croate, Vis este cea mai misterioasa, inclusiv pentru localnici, mai ales ca intre 1950 si 1989 a fost baza militara pentru Armata nationala iugoslava si nu a primit turisti. Acum, insa, este prin excelenta o destinatie de vacanta, daca iti doresti un loc ca in paradis, cu apa turcoaz si plaje cu nisip alb, pe scurt o alternativa putin costisitoare la destinatiile exotice din Caraibe.

O noapte de cazare: 65 euro/camera dubla

Zbor pana in Split: de la 214 euro dus-intors

Sursa foto: Nneirda/Shutterstock.com

Budva, Muntenegru

Budva, Muntenegru

Muntenegru este o adevarata bijuterie in Marea Adriatica si o destinatie situata aproape de Romania. Aici poti descoperi statiunea Budva, unde te bucuri de apa turcoaz, cladiri medievale si racoarea stancilor montane. Cu atatea calitati la un loc, Muntenegru poate fi mereu o idee buna, in loc de Grecia sau Turcia.

In Budva, cea mai recomandata destinatie de plaja din Muntenegru, este recomandat sa mergi cu masina personala, in schimbul mai unor zboruri cu mai multe escale. Budva se afla la 668 km (10 ore si 39 minute) de Drobeta Turnu Severin.

Cazare in Budva: 30-40 euro/camera/noapte

Sursa foto: Sorin Colac/Shutterstock.com

Cassis, Franta

Cassis, Franta

Aflat la distanta mica de Marsilia, Cassis este un orasel pe Coasta de Azur, recomandat mereu ca alternativa mai putin costisitoare decat luxoasele Cannes, Monte Carlo si Saint Tropez. Cassis este un loc faimos pe Riviera franceza pentru tarmurile sale stancoase si pline de arbusti verzi, in care se lovesc valurile turcoaz ale Marii Mediterane. Asa ca peisajul te va cuceri pe loc, chiar daca nu esti in Cannes sau Saint-Tropez.

O noapte de cazare in Cassis: 90-100 euro/camera dubla

Zbor pana in Nisa: de la 100 euro dus-intors

Sursa foto: Thierry Maffeis/Shutterstock.com

Sursa foto: Sorin Colac/Shutterstock.com