Maroc: aventura in Sahara

Maroc: aventura in Sahara

Poate crezi ca iti recomand imposibilul, dar sa ajungi in Sahara - cel mai intins desert din lume - este mai usor si mai accesibil decat ti-ai putea imagina. Sahara este un loc unde nu o sa stai mult timp, ci mai exact cateva ore dupa-amiaza, cat sa faci o plimbare cu camila si o noapte la cort, cat sa descoperi mirajul local. Apoi, la rasarit, urci din nou pe camila si vezi cum iese soare de dupa dune in timp ce te indepartezi de pustiu si se indrepti spre oras. Dar asta este va fi o experienta despre care vei vorbi tuturor mult timp dupa ce o vei trai si costa in general 70-80 euro. Pentru a ajunge in Sahara trebuie sa ajungi mai intai in Maroc, aflat la sud de Spania, o destinatie pentru turistii activi, care nu pot sta locului, care vor sa descopere si sa traiasca viata de pe strada, sa simta cu adevarat vibratia locului si unde nu poti rata orasele Fez si Marrakech.

Bilete de avion Bucuresti-Marrakech: de la 165 euro dus-intors (octombrie)

Sursa foto: Vixit/Shutterstock.com

Republica Moldova: calatorie pe drumului vinului

Republica Moldova: calatorie pe drumului vinului

Republica Moldova este atat de aproape de Romania incat uitam sa o luam in calcul pentru calatorii, desi are preturi atat de mici incat iti golesti fericit portofelul, fara sa iti faci griji ca ai cheltuit prea mult.

Republica Moldova este o adevarata "Mecca" pe harta vinului in lume, caci are cea mai mare suprafata de vii, 107.000 ha, raportat la suprafata tarii. Iar pentru romani, poate fi o mica Franta sau o Franta aflata la scurta distanta, care poate fi descoperita pe propriul "drum al vinului", atractia principala a tarii. Si cum la vecinii nostri de peste Prut aroma din pahar este o destinatie in sine, cele mai importante opriri le vei face la Milestii Mici, Orheiul Vechi, Cricova, Purcari, Chateau Vartely.

Republica Moldova are cea mai mare colectie de vinuri din lume, intrata in Cartea Recordurilor pentru cele peste 1,5 milioane de sticle de vin de la domeniul viticol de la Milestii Mici, aflat la 20 km sud de Chisinau. Citeste un reportaj pe "Drumul vinului" in Republica Moldova.

Sursa foto: FrimuFilms / Shutterstock.com

Ronda: city break in orasul de pe stanci

Ronda: city break in orasul de pe stanci

Este clasic sa mergi intr-un city break la Roma, Paris sau Barcelona, asa ca iti propun sa ajungi si in orase mai putin strabatute de turisti. Un exemplu este Ronda, orasul de pe stanci din sudul Spaniei - un loc parca facut dupa carti de basme.

Ronda se afla mai exact la 100 de km de Malaga, asa ca in scurta ta vacanta le poti vizita pe amandoua. In orice caz, destinatia ta principala trebuie sa fie Ronda, unul dintre cele mai frumoase locuri din regiunea Andaluzia. Ronda este considerat un "oras rupt in doua" si asta pentru ca este strabatut de raul Guadalevin care taie orasul formand canionul El Tajo, cu o adancime de peste 100 metri. Peste canionul El Tejo se afla trei poduri care iti ofera o priveliste la care te-ai uita ore in sir. Ce vezi in Ronda: Plaza del Toros, Piata Spaniei, Museo Taurino, parcul Alameda del Tajo.

Bilete de avion: de la 95 euro dus-intors (noiembrie)

Sursa foto: M.V. Photography/Shutterstock.com

Dubai: plaja si safari in desert

Dubai: plaja si safari in desert

Unde mergi daca vrei soare si plaja in octombrie sau noiembrie, cand in Romania se pune pe ploi? Dubai poate fi cel mai bun raspuns si nu doar ca este cea mai apropiata destinatie exotica fata de Romania, la 5 ore de zbor, dar aici toamna temperaturile se mai domolesc si scad la 29-35 de grade Celsius. Astfel, emiratul arab este practic in plin sezon pentru turistii straini dornici de plaja. Pe langa plimbarile prin oras, in Dubai o mare atractie este safari cu o masina 4x4 in desert, activitate care costa maximum 200 lei/persoana pentru jumatate de zi (transport dus-intors hotel-desert, masa si bauturi non-alcoolice incluse).

Toata lumea se gandeste la Dubai ca la o destinatie foarte scumpa, unde predomina luxul si in care nu ai ce cauta fara cateva mii de euro. Este adevarata si aceasta varianta, pentru ca in Dubai poti cheltui nelimitat. Insa, in acelasi timp, Dubai este o destinatie accesibila, cu preturi decente pentru transport, cazare si mesele zilnice. Dubai merita o vizita pentru a trai senzatia unei lumi pline de lux si opulenta.

Bilete de avion: de la 278 euro dus-intors (noiembrie)

Sursa foto: Rasti Sedlak/Shutterstock.com

Plitvice: vacanta in natura

Plitvice: vacanta in natura

Lacurile Plitvice din Croatia o minune naturala in Europa, pot fi admirate tot timpul anului, insa toamna gasesti aici un peisaj ireal de frumos, incat o sa te intrebi cum reuseste natura sa creeze un spectacol de culori.

Rezervatia Plitvice este o zona cu 16 lacurile interconectate de cascade spectaculoase, aflata la 683 km de vama Nadlac, judetul Arad. Parcul poate fi vizitat tot timpul anului, iar pretul de intrare difera in functie de lunile alese: 7 euro (noiembrie-martie), 13 euro (aprilie, mai, iunie, septembrie, octombrie) si 24 euro (iulie si august). Preturile sunt pentru adulti, studentii, elevii si copiii beneficiaza de reduceri.

Parcul National Lacurile Plitvice se afla intre capitala Zagreb si orasul Zadar si este cel mai vechi parc din Europa de Sud-Est (infiintat in 1949), aflat in Patrimoniul UNESCO DIN 1979.

Sursa foto: Fesus Robert/Shutterstock.com

Sursa foto: M.V. Photography/Shutterstock.com