Grace Couture Cakes, atelierul couture de cofetarie lansat in urma cu patru ani de Alina Sudriu, a deschis prima sa locatie in centrul comercial Baneasa din Bucuresti, in urma unei investiii de 45.000 euro.

Cofetaria din centrul comercial Baneasa a fost inaugurata pe 1 septembrie. Pentru aceasta locatie au fost recrutate cinci persoane.

”Inca de la lansarea Grace Couture Cakes, ca furnizor de prajituri si torturi pentru evenimente, la sfarsitul anului 2012, am primit constant solicitari de la clienti fideli, care isi doreau sa aiba mereu <<la indemana>> prajiturile preferate, fara a fi nevoiti sa faca o comanda”, spune Alina Sudriu.

Grace Couture Cakes

Investia de 45.000 de euro va fi recuperata in primele luni de la deschidere, estimeaza fondatoarea Grace Couture Cakes. Pana la finalul lunii decembrie, cofetaria din centrul comercial Baneasa ar putea genera vanzari de 180.000 de euro.

Grace Couture Cakes

”Ne dorim, ca si pana acum, o crestere organica, sustenabila a business-ului. Nu avem planuri de extindere rapida a unei retele de cake shop-uri. Peste un an, luand in calcul rezultatele primului cake shop, vom analiza oportunitatea deschiderii unor noi locatii”, adauga Alina Sudriu.

Grace Couture Cakes

In total, echipa Grace Couture Cakes numara in prezent 17 angajati. Aproximativ 35% din incasari vin din evenimente corporate, iar restul din evenimente private (nunti, botezuri, aniversari). Cea mai aglomerata perioada din an este mai-septembrie pentru nunti si botezuri, iar pentru evenimente corporate sunt lunile decembrie-februarie. In intervalul mentionat, laboratorul Grace Couture Cakes primeste aproximativ 50 de comenzi pe saptamana.

Cifra de afaceri pentru anul trecut a fost de circa 390.000 de euro , iar pentru 2016 Grace Couture Cakes tinteste vanzari de 500.000 de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri