5. Columbia

5. Columbia

Columbia, a treia cea mai fericita tara din lume, potrivit studiului Happy Planet, este o destinatie care merita descoperita ani buni de acum incolo, nu doar intr-o vacanta de cateva zile.

Cu Amazonul, muntii Anzi, plaje la Marea Caraibelor, deschidere la Pacific si Desertul Tatacoa, Columbia are tot ce ti-ai dori de la o destinatie in care sa te retragi si sa traiesti fara griji. La acestea se adauga capitala Bogota si orasul Cartagena. Astfel, Columbia, cu varfuri inzapezite, peisaje exotice, paduri tropicale si jungle, este o destinatie mai degraba pentru cei activi si aventurosi. In plus, este o tara cu aroma (la propriu), pentru ca se spune ca aici poti savura cea mai buna cafea.

Bilete de avion: 1.042 euro

Sursa foto: Andrey Gontarev / Shutterstock.com

4. Costa Rica

4. Costa Rica

Costa Rica gazduieste de 30 de ani straini care au cautat un loc mai bun in care sa traiasca la pensionare. Costa Rica este o tara atat de sigura si stabila incat functioneaza fara armata, iar oamenii sunt prietenosi si fericiti. Mai mult, salutul local este "Pura Vida", un fel de slogan neoficial, prin care localnicii isi ureaza "Traieste Clipa!". Asa ca daca ajungi in Costa Rica, fie pentru a locui, fie doar in vacanta, traieste clipa in aceasta minunata tara cu plajele sale paradisiace si peisajele sale incredibile din padurile tropicale.

De vazut in Costa Rica: Parcul National Tortuguero, Cascada La Paz, Vulcanul Arenal, Vulcanul Irazu, Rezervatia Monteverde Cloud Forest, plajele Conchal, Manuel Antonio si Punta Uva

Bilete de avion: 1.095 euro

Sursa foto: Simon Dannhauer/Shutterstock.com

3. Ecuador

3. Ecuador

Ecuador, o tara aleasa de tot mai multi straini pentru a se muta, are punctele sale forte: sistemul de sanatate, infrastructura, reduceri pentru bilete de avion, transport public, utilitati, cinema si evenimente sportive. In plus, fie ca preferati muntele, fie ca preferati marea, in Ecuador cu siguranta veti gasi un loc unde sa va faca placere sa traiti.

De vazut in Ecuador: Ciudad Mitad del Mundo, vulcanul Cotopaxi, Parcul National Yasuni, Parcul National Machialilla, Insula Floreana, Tortuga Bay.

Bilete de avion: 869 euro

Sursa foto: SahatchaiS/Shutterstock,com

2. Panama

2. Panama

Panama este acel loc ideal pentru cei care vor sa evadeze si sa uite tot in timp ce stau pe o plaja exotica. In plus, tara din America Centrala are un scor mare la infrastructura, sistemul de sanatate, chirii si stilul de viata. Unde mai pui ca este vreme calduroasa tot timpul anului.

Locuri de vazut: Canalul Panama, Insulele San Blas, Arhipeleagul Bocas del Toro, Insuele Pearl, Vulcanul Baru.

Bilete de avion: 1.095 euro

Sursa foto: DC_Aperture/Shutterstock.com

1. Mexic

1. Mexic

Cu preturi mici, localnici prietenosi si o multime de expati, Mexic este cel mai bun loc unde sa te retragi la pensie sau unde macar sa iti iei un an sabatic. Cele mai bune locuri din Mexic in care sa traiesti sunt Puerto Vallarta si Riviera Maya, bineinteles daca nu va plictisiti sa va bucurati de relaxare la plaja, la umbra unui palmier.

Bilete de avion: 1.441 euro

Sursa foto: karamysh/Shutterstock.com

Sursa foto: DC_Aperture/Shutterstock.com