Christiania

Christiania

Christiania a luat nastere in 1971, cand un grup de tineri hippie a pus la cale sa creeze o "tara" in inima orasului Copenhaga. Numit Fredom of Christiania, teritoriul de 34 de hectare a fost consacrat ca fiind cea mai democratica comunitate din lume, recunoscuta pentru libertatea drogurilor.

Astazi, Christiania este considerat un cartier in Copenhaga si un loc verde unde nu circula masini. In aceasta "tara" vei vedea case traditionale, galerii de arta, artere cu muzica, locuri cu mancare ieftina si o natura minunata. Anual, Christiania este vizitata de 1 milion de turisti.

Bilete de avion: 105 euro dus-intors

Sursa foto: JJFarq/Shutterstock.com

Tuva

Tuva

Republica Populara Tuva se afla in Federatia Rusa, la granita cu Mongolia, si a fost fondata la 11 octombrie 1944. Chiar daca face parte din Rusia, Tuva poate fi considerat stat in stat, intrucat si-a pastrat obiceiurile si principiile.

In Tuva nu este vorba despre atractii turistice, ci despre descoperirea unei culturi specifice sudului Siberiei. In Tuva ajungi cel mai usor din Mongolia.

Bilete de avion: de la 669 euro dus-intors

Sursa foto: Inna Ovsepyan/Shutterstock.com

Seborga

Seborga

Seborga se afla in Italia, la granita cu Monaco, si are doar 48 km patrati. Desi este in fond un sat, odata ce a fost descoperit de printul Giorgio Carbone, acesta a vrut ca Seborga sa devina stat independent. Printul a luptat 50 de ani, pana la moartea sa in 1995, pentru aceasta dorinta, insa Italia nu a recunoscut Seborga.

Seborga se afla in regiunea Liguria, in apropiere de Sanremo, si merita o vizita intr-o vacanta pe riviera italiana, la Marea Mediterana. Aici poti sa ajungi rapid din Nisa, dar si din Genova.

Bilete de avion: 119 euro dus-intors

Sursa foto: genoapixel/Shutterstock.com

Mayotte

Mayotte

Mayotte este un departament de peste mari al Frantei in 1975, aflat pe continentul african, intre Mozambique si Madagascar. In Mayotte traiesc 213.000 de oameni si este o adevarata perla exotica in Oceanul Indian. Turistii pot urca pe Muntele Choungui de 594 metri inaltime si pot face scuba diving in apa cristalina, unde broastele testoase si balenele trec in vizita. Asa ca Mayotte poate fi o destinatie ideala pentru luna de miere.

Bilete de avion: de la 1.103 euro dus-intors

Sursa foto: Stefano Ember/Shutterstock.com

Mapuche

Mapuche

Mapuche este impartit intre Argentina si Chile, insa locuitorii din acest "stat" au pierdut controlul asupra teritoriului in secolul 19. In capitala statului Mapuche, denumita Temuco, traiesc in prezent 1,7 milioane de oameni, care au renuntat la viata rurala spefica acestei "tari inexistente".

Atractia principala in Mapuche sunt Parcul National Conguillio si Pucon (foto). De aici poti ajunge in Patagonia.

Bilete de avion: 1.557 euro dus-intors

Sursa foto: Alberto Loyo/Shutterstock.com

Sursa foto: JJFarq/Shutterstock.com