Norvegia a depasit Danemarca si ocupa primul loc in topul celor mai fericite tari din lume, potrivit unui raport oficial publicat luni, citat de Reuters. Romania ocupa locul 57 in acest clasament care include 155 de tari.

In topul celor mai fericite tari din lumea, in 2017, pe primul loc se afla Norvegia, cu un scor general de 7,537. Clasamentul este completat de Danemarca, Islanda, Elvetia, Finlanda, Olanda, Canada, Noua Zeelanda, Australia si Suedia, potrivit News.ro.

Tarile din Africa Subsahariana, alaturi de Siria si Yemen, ocupa ultimele locuri in raportul anual al fericirii - ce include 155 de state -, realizat pentru al cincilea an consecutiv de ONU.

In acest an, Romania se afla pe locul al 57-lea, cu un scor mediu de 5,825. Germania se afla pe locul al 16-lea, Marea Britanie pe locul al 19-lea, iar Franta pe pozitia a 31-a. Statele Unite au pierdut un loc fata de clasamentul de anul trecut si se afla pe locul al 14-lea.

Clasamentul este realizat pe baza unui punctaj global care include sase factori: PIB-ul per locuitor, Sprijin social, Speranta pentru o viata sanatoasa, Libertatea de a face schimbari in viata, Generozitate si Incredere.

Autorii raportului au indemnat guvernele lumii sa urmeze exemplul Emiratelor Arabe Unite si al altor tari care au infiintat ministere ale Fericirii.

In 2016, pe primul loc s-a clasat Danemarca, al carei punctaj a fost de 7,526, urmata de Elvetia, Islanda, Norvegia si Finlanda. Romania se afla pe pozitia a 71-a cu un scor mediu de 5,528.

Sursa foto: Shutterstock: William Perugini

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri