Locul 10: Phuket, Thailanda

Locul 10: Phuket, Thailanda

Phuket si-ar putea schimba usor numele in "Paradis" datorita peisajului divin, apei cu o nuanta turcoaz care pare ireal, nisipului si vegetatiei luxuriante. Cea mai cunoscuta plaja este Patong - unde turistii merg in special pentru viata de noapte, insa pentru liniste poti sa mergi pe plajele Karon, Kata, Surin.

Poti sa alegi Phuket fie pentru o vacanta de relaxare, luna de miere, vacanta cu familie sau pentru distractie. Oricare ar fi decizia, Phuket este dovada ca exista rai pe pamant.

Bilete de avion: de la 588 euro dus-intors

Sursa foto: Pixabay.com

Locul 9: Praga, Cehia

Locul 9: Praga, Cehia

Praga este un oras atat de frumos incat poti sa-l vizitezi in orice moment al anului, dar mai ales primavara. Pe oriunde treci prin capitala ceha o sa te uimeasca tot ce vezi in jurul pentru ca pur si simplu te afli intr-un oras turistic, cu o arhitectura iesita din comun. In plus, in Praga preturile sunt comparabile cu cele din Bucuresti.

Cele mai importante locuri de vazut in Praga: Podul Carol, Piata Orasului Vechi, Ceasul astronomic, Castelul Praga, Catedrala Sf. Vitus.

Bilete de avion: 67 euro dus-intors

City-break: de la 189 euro/persoana (avion+cazare)

Sursa foto: Pixabay.com

Locul 8: Siem Reap, Cambodgia

Locul 8: Siem Reap, Cambodgia

Siem Reap este bijuteria Cambodgiei. Templele din Angkor Wat ar trebui sa fie pentru orice turist o Mecca a calatoriilor.

Templele Angkor Wat din Cambodgia sunt cel mai mare monument religios din lume, dar apele subterane din orasul Siem Remp aflat in apropiere determina scufundarea treptata a sitului. Angkor Wat merita vizitat cat mai curand, mai ales ca a fost denumit cea mai buna atractie turistica a anului de catre Lonely Planet.

Templele Angkor Wat se afla la 20 de minute de orasul Siem Reap, iar biletul de intrare costa 20 de dolari pentru o zi.

Bilete de avion: 843 euro dus-intors

Sursa foto: Banana Republic images/Shutterstock.com

Locul 7: Barcelona

Locul 7: Barcelona

Cu siguranta Barcelona este intotdeauna o idee buna cand vrei sa calatoresti undeva si asta pentru ca este un oras vesel cu atatea locuri, cladiri si obiective turistice colorate. Barcelona este acel tip de destinatie in care totul ti se pare de fotografiat si iti vine sa petreci ore intregi la spectaculoasele Casa Batllo, Sagrada Familia, Parcul Guell, Montjuic, Las Ramblas, Piata Boqueria, Barceloneta. Barcelona are atat de multe locuri impresionante incat multi turisti spun ca o saptamana nu este suficient pentru a vedea tot ce ofera orasul.

Bilete de avion: de la 104 euro dus-intors

City-break: de la 220 euro/persoana (avion+cazare)

Sursa foto: Luciano Mortula/Shutterstock.com

Locul 6: Creta, Grecia

Locul 6: Creta, Grecia

Creta este una dintre cele mai vizitate insule de catre romani. In insula din sudul Greciei gasesti ce vrei, de la sate pescaresti, resorturi, munti si plaje cu nisip alb ca in destinatiile exotice. In Creta nu ai voie sa ratezi plaja Elafonissi, cu un peisaj pe care paradisul ar fi invidios.

Bilete de avion: de la 134 euro dus-intors

Sejur in Creta: de la 315 euro/persoana (avion+cazare)

Sursa foto: Gyuszko-Photo/Shutterstock.com

Locul 5: New York, SUA

Locul 5: New York, SUA

Despre New York, orasul care nu doarme niciodata, aproape ca nu se mai poate spune nimic, decat "mergem sa-l vedem". Daca ajungi aici, merita sa strabati cartierele Manhattan, Brooklyn si Queens si sa vizitezi Washington. Dar nu rata nici Central Park, Statuia Libertatii, Times Square sau Empire State Building. Iar pentru o experienta memorabila, iti recomandam un tur cu elicopterul deasupra New York-ului care dureaza 15-20 de minute si costa de la 130 de dolari de persoana.

Bilete de avion New York: 490 euro dus-intors

Sursa foto: Luciano Mortula / Shutterstock.com

Locul 4: Roma

Locul 4: Roma

Roma nu mai are nevoie de nicio descriere, este cu adevarat un muzeu in aer liber, iar cel mai important este ca obiectivele turistice sunt situate la distante scurte, asa ca poti sa ajungi pe jos de exemplu de la Colosseum, la Forumul Roman, Panteon, respectiv la Fontana di Trevi. Totodata, nu poti sa ajungi in Roma fara sa dai o fuga la Vatican.

Bilete de avion: 33 euro dus-intors

City-break: 99 euro/persoana (avion+cazare)

Sursa foto: Viacheslav Lopatin/Shutterstock.com

Locul 3: Paris

Locul 3: Paris

In ciuda atentatelor, Parisul a continuat sa se mentina printre primele locuri in topul celor mai vizitate orase din lume. Dar sa fim sinceri, cu greu putem rezista farmecului orasului de pe Sena. Pe langa emblemele orasului, ca Turnul Eiffel, Palatul Versailles, Muzeul Luvru si Catedrala Notre-Dame, o experienta aparte in Paris ar fi sa mergi la un spectacol la Moulin Rouge.

Bilete de avion Paris: de la 65 euro dus-intors

City break Paris: de la 179 euro/persoana (avion+cazare)

Sursa foto: S.Borisov/Shutterstock.com

Locul 2: Londra

Locul 2: Londra

Londra este cea mai buna destinatia si cel mai vizitat oras din Europa, in ciuda preturilor mari. Capitala Angliei nu mai are nevoie de nicio prezentare, dar daca ajungi aici trebuie sa vezi Big Ben, Podul Westminster, Tower Bridge, Palatul Buckingham si schimbarea garzii de la palat.

Bilete de avion Londra: de la 52 euro dus-intors

City break Londra: de la 139 euro/persoana (avion+cazare)

Sursa foto: S.Borisov/Shutterstock.com

Locul 1: Bali, Indonezia

Locul 1: Bali, Indonezia

Bali, considerata "insula zeilor", este dovada ca paradisul exista pe pamant. De la plaje exotice cu apa turcoaz, la temple si terase de orez, orice o sa te impresioneze in insula din Indonezia. Aici, poti sa te plimbi pe elefant, sa faci snorkeling si sa descoperi viata simpla a locuitorilor. Multi dintre cei care au fost in Bali spun ca s-au intors mai binedispusi si mai fericiti.

Bilete de avion: 802 euro dus-intors

Sursa foto: Zephyr_p/Shutterstock.com

Sursa foto: Zephyr_p/Shutterstock.com