Locuri de vizitat: Moeciu

Locuri de vizitat: Moeciu

Moeciu este mereu o idee pentru liniste si relaxare, mai ales pentru vacanta de 1 Mai. Aici, indiferent de anotimp, peisajul pare decupat dintr-o carte de povesti. In Moeciu poti sa te afunzi in natura, sa faci drumetii si sa ajungi la Pestera Dambovicioara, Pestera Liliecilor, Castelul Bran, Cascada La Chisatoarea. De asemenea, in Moeciu poti sa te bucuri de meditatie, yoga, spa, sauna si jacuzzi in aer liber.

Sugestie cazare: Akasha Wellness Retreat/ 300 lei/noapte/persoana, cu toate mesele incluse, clase de yoga si meditatie si acces la spa

Sursa foto: Adellyne/Shutterstock.com

Locuri de vizitat: casa lacustra de pe Dunare

Locuri de vizitat: casa lacustra de pe Dunare

Nou aparuta in peisajul romanesc, casa lacustra Egreta este o destinatie in sine, aflata in Cazanele Dunarii in Caras-Severin. Casa lacustra este un loc unde sa te izolezi de agitatia din oras, sa asculti linistea apei si sa pescuiesti chiar de la fereastra.

O noapte de cazare intr-o casa lacustra pe Dunare costa 300 lei (2 persoane), pret care include mic-dejun si cina, terapie cu cristale de cuart, undite pentru pescuit si reduceri pentru plimbari cu barca si skijetul.

Locuri de vizitat: Snagov

Locuri de vizitat: Snagov

Cei care raman in Bucuresti sau pur si simplu nu vor sa sabatoreasca 1 Mai in aglomeratia de pe Valea Prahovei pot avea o escapada in Snagov. Aici te bucuri de natura, de o plimbare pe lac si chiar de relaxare la spa.

O astfel de escapada 1 Mai costa 250 lei/camera (2 persoane), pret care acopera mic-dejun si cina, acces la centrul Nymphea SPA (piscina interioara/piscina exterioara - in functie de sezon, sauna, cada cu hidromasaj si baie de aburi).

Locuri de vizitat: Salina Turda

Locuri de vizitat: Salina Turda

Salina Turda este unul dintre cele mai apreciate si laudate obiective turistice din Romania si este considerata cel mai frumos loc subteran din lume. "Salina Turda din Transilvania este in prezent un muzeu subteran si un parc de distractii cu panouri de baschet, piste de minigolf, un carusel si un lac subteran pe care te poti plimba cu barca", scrie Business Insider despre obiectivul turistic romanesc in topul celor mai "cool" locuri de sub pamant din lume.

Sugestie de cazare: Sarea-n Bucate Pension/ 300 lei/camera (2 persoane), pret care include intrarea la salina, doua mese pe zi si o sticla de vin productie proprie

Locuri de vizitat: Covasna, "Tinutul Conacelor"

Locuri de vizitat: Covasna, "Tinutul Conacelor"

Covasna este noua alternativa de vacanta pentru cei care vor sa evite Valea Prahovei. Aici descoperi practic un tinut al conacelor, cu 200 de castele si conace, din care multe pot fi vizitate, printre care si casa in care poposeste Printul Charles din Marea Britanie. Covasna este, de asemenea, renumita pentru tratament balnear, mai ales ca aici se afla izvoare de apa minerala.

Sugestie de cazare: Hotel Castel Daniel in Talisoara/ 468 lei/camera, pret care include si mic-dejun, o cina romantica in fata semineului, o baie afrodisiaca in camera, o sticla de vin si acces gratuit la biciclete.

Sursa foto: Adellyne/Shutterstock.com