Porto

Porto

Cand vine vorba de un city break in Portugalia, Lisabona este intotdeauna prima sau singura alegere a turistilor, uitand ca pot da o fuga si in Porto sau pot merge direct in orasul pe care il asociem cu binecunoscutul vin.

Porto se afla in nordul Portugaliei, la 2-3 ore cu trenul sau autobuzul sau la 50 de minute cu avionul de Lisabona. Indiferent de mijlocul de transport, preturile pentru o calatorie dus-intors sunt similare.

Ce vezi in Porto: Catedrala Se, Centrul istoric Ribiera, Placa da Liberdade, malul raului Douro si Gara Sao Bento - o adevarata opera de arta.

Bilete de avion: 94 euro dus-intors

Sursa foto: Pixabay.com

Rotterdam

Rotterdam

Amsterdam castiga de fiecare data cand un turist se gandeste sa mearga in Olanda, desi Rotterdam are de asemenea multe de oferit intr-un city break. In Rotterdam ajungi cel mai usor cu trenul din Bruxelles, fiind mai aproape de Belgia decat capitala Amsterdam.

Rotterdam este unul dintre cele mai mari orase-port din Europa si un oras modern nascut intr-un sat pescaresc. Ce ai de vazut in Rotterdam: Casa Alba (primul zgarie-nori de pe continent), Podul Erasmus - caruia localnicii ii spun "Lebada", cartierul Delfshaven, Muzeul Maritim si casele cubice - o inventie arhitecturala care atrage toate privirile.

Bilete de avion: 166 euro dus-intors

Sursa foto: Leonid Andronov/Shutterstock.com

Bordeaux

Bordeaux

Cand spunem Franta ne gandim automat la Paris, insa in Hexagon sunt si alte orase deosebite pe care merita sa le descoperim. Unul dintre ele este Bordeaux, un oras cu bun gust si la propriu, si la figurat: asa ca aici descoperiti aroma vinului, sarmul locului si vibratia unei destinatii incantatoare.

Primul loc pe care sa-l vizitati in Bordeaux este La Cite de Vin, un parc tematic si un muzeu dedicate vinului, unde un tur complet costa 20 euro/persoana, pret care include o degustare de vin pe terasa complexului. Apoi descoperiti Oglinda de apa, Catedrala Sainte Andre, esplanada Quinconces, Podul de Piatra, Gradina Botanica.

Bilete de avion: 76 euro dus-intors

Sursa foto: Oscity/Shutterstock.com

Locuri de vizitat: San Sebastian

Locuri de vizitat: San Sebastian

Poate putin mai cunoscut, San Sebastian, o statiune balneara aflata in nordul Spaniei, are peisaje cu care incanta orice turist. In ultimii ani, orasul a crescut simtitor si a devenit o destinatie tot mai ceruta de straini si unul dintre locurile populare din Europa pentru plimbari pe apa.

Bilete de avion: 358 euro dus-intors

Sursa foto: Botond Horvath/Shutterstock.com

Catania

Catania

Ciao, Italia! V-ati imagina o vacanta fara un oras italian? Este imposibil, doar vorbim despre cea mai buna destinatie pentru dolce far niente (n.r.pur si simplu, sa nu faci nimic si sa te bucuri te momentul de leneveala). Va recomandam Catania fie pentru un city break, fie pentru un sejur pe insula Sicilia, unde temperaturile va permit sa faceti plaja in aprilie. In Sicilia va bucurati de apa turcoaz, de portocale, puteti face o plimbare pe vulcanul Etna, va puteti pierde pe strazile din Catania si, bineinteles, veti descoperi ce inseamna dolce far niente.

Bilete de avion: 83 euro dus-intors

Sursa foto: K. Roy Zerloch/Shutterstock.com

Cracovia

Cracovia

Preturile mici la cazare, transport intern si mancare fac din Cracovia (al doilea oras ca marime din Polonia) o alegere buna pentru turistii care tin la bani si prefera sa calatoreasca des in timpul anului, fapt pentru care nu este de mirare ca se afla printre cele mai apreciate orase. In plus, Cracovia este in sine o destinatie istorica, ceea ce o face o destinatie ideala pentru cei interesati de trecut si perioada celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

Bilete de avion: 111 euro dus-intors

Sursa foto: Mark_and_Anna_Wilson/Shutterstock.com

Locuri de vizitat: Dubrovnik

Locuri de vizitat: Dubrovnik

Orasul Dubrovnik din Croatia este una dintre destinatiile pe care oricine trebuie sa le vada in timpul vietii si nu doar datorita faptului ca este unul dintre cele mai ieftine orase din Europa. Zidurile cetatii din Dubrovnik au fost decor pentru scene din Urzeala Tronurilor, dovada ca exista locuri in lume care sunt spectaculoase in starea in care se afla. De altfel, Dubrovnik in sine este o bijuterie la Marea Adriatica, asa ca trebuie sa ajungi aici ca sa te convingi de frumusetea locului.

Bilete de avion: 225 euro dus-intors

Sursa foto: Sergey Novikov/Shutterstock.com

Sursa foto: Leonid Andronov/Shutterstock.com