Corsica

Corsica

Poate ca poza de mai sus va duce cu gandul la Seychelles, insa este insula franceza Corsica, deci mult mai ieftin si mult mai aproape de Romania. Mai putin turistica decat alte destinatii din zona, Corsica este o insula mai mult salbatica, cu plaje izolate si stanci abrupte. Pe scurt, un spectacol al naturii care ruleaza non-stop in ochii tai.

Locuri recomandate: Palombaggia (imagine), care are un nisip alb ca in Maldive, Bonifacio, Porto-Vecchio, Calvi, Bastia, Saint-Florent, Cap Corse.

Pe insula Corsica puteti ajunge cu feribotul din Italia.

Bilete de avion: 664 euro dus-intors

Sursa foto: gevision/Shutterstock.com

Capri

Capri

Capri este una dintre destinatiile exclusiviste din Europa, care pe vremuri a fost vizitata de intelectuali, artisti si scriitori. In prezent, isi pastreaza aerul de destinatie de lux, datorita faptului ca aici ajung sa isi petreaca vacanta celebritati din toata lumea. Insa, Capri isi merita toti banii pentru peisajul care iti taie respiratia.

Pe insula ajungi cu feribotul din Napoli sau Sorrento. Cum Capri este mai mult despre priveliste si mai putin despre plaja, asa ca pe insula te vei plimba pentru a o explora de la inaltime. Bineinteles, ca poti face plimbari pe mare sau poti sta la plaja in Marina Grande sau Marina Piccola, la fel cum merita explorata partea de vest a insulei, Anacapri.

Bilete de avion: 151 euro dus-intors

Sursa foto: Natalia Macheda/Shutterstock.com

Ibiza

Ibiza

Ibiza este cunoscuta in toata lumea ca o Mecca a distractiei, ca insula care nu doarme niciodata datorita cluburilor si petrecerilor de pe plaja. Este cu siguranta asa, insa in afara de cluburile si plajele din capitala insulei, Ibiza Town, vei descoperi o destinatie verde cu locuri si plaje izolate si linistite, ceea ce poate parea un soc.

Cala Salada, Santa Eulalila, Sa Caleta, Cala d'Hort, Cala Conta, Cala Bassa sunt cateva dintre locurile linistite, izolate si cu vegetatie salbatica. In plus, poti vizita insula Formentera, unde apa marii este de un albastru ireal.

Bilete de avion: 300 euro dus-intors

Skiathos

Skiathos

Insula Skiathos din Grecia se lauda cu multe plaje salbatice, dar si cu blue flag pentru calitatea apei. Insula este ideala pentru tinerii care vor sa exploreze singuri destinatia si sa se bucure de salbaticia locului. In Skiathos nu doar plajele sunt minunate, ci si peisajele de la inaltimi care pur si simplu iti taie respiratia.

De la plajele Lalaria, Koukounaries, Banana, Bourtzi, Kanapitsa, la jeep safari, la activitati pe apa si pana la vizitarea orasului Skiathos, este suficient un sejur de 8 zile pentru a descoperi insula greceasca.

Pachet charter: de la 235 euro/persoana

Sursa foto: Lucian Bolca/Shutterstock.com

Porquerolles

Porquerolles

Porquerolles este o insula mica din Franta, situata intre Marsilia si Cannes. Prin natura si localizarea sa, Porquerolles nu face parte din Coasta de Azur, dar este o destinatie minunata cu apa turcoaz si peisaj paradisiac si un aer de exuberanta la fel ca in Saint Tropez, Monte Carlo si Cannes.

Cum ajungi in Porquerolles: Romania-Nisa: avion, Nisa-Hyeres: autocar sau tren (5 ore) si Hyeres-Porquerolles: mini-vapor (15 minute, 20 euro/persoana)

Bilete de avion pana in Nisa: de la 159 euro/dus-intors

Sursa foto: Victor Mukherjee/Shutterstock.com

Sursa foto: Natalia Macheda/Shutterstock.com