Cele mai apreciate orase din lume au fost dezvaluite de site-ul Travel and Leisure, in urma recomandarilor turistilor internationali.

5. Florenta

5. Florenta

Florenta, cel mai apreciat oras european de catre turisti, este cea mai buna dovada de cultura si istorie, unde poti sa vizitezi o multime de biserici, muzee, galerii de arta si piete. Ce sa vezi in Florenta: Domul Santa Maria del Fiore si Piazza del Duomo, Muzeul Galleria degli Uffizi, Biserica Santa Croce, Palazzo Vecchio, Bazilica San Lorenzo, Ponte Vecchio.

Bilete de avion: 50 euro dus-intors

Sursa foto: Pixabay.com

4. Kyoto

4. Kyoto

Kyoto este orasul unde traditia japoneza se simte cel mai bine. Cu 1,5 milioane de locuitori, localizat in insula Honshu, Kyoto are 2.000 de monumente arhitectonice. Plin de temple si palate, Kyoto merita sa fie vizitat in special primavara cand infloresc ciresii.

Cand ajungi in Kyoto, trebuie sa pui pe lista templul Gion - Cartierul Gheiselor, Kiyomizu-dera, Pavilionul de Aur, Nijo Castle, Fushimi-Inari Taisha Shrine, Palatul Imperial.

Bilete de avion: de la 704 euro dus-intors

Sursa foto: Pixabay.com

3. Chiang Mai

3. Chiang Mai

Romantic, fermecator si distractiv, Chiang Mai castiga la toate capitolele. In plus, locuitorii sunt deschisi si primitori fata de turistii straini, asa ca nu aveti niciun motiv sa nu treceti prin Chiang Mai cand mergeti in Thailanda.

De vazut in Chiang Mai: Wat Prathat Doi Suthep, Chiang Mai Gate Market, Elephant Nature Park, Wat Chedi Luang, Doi Suthep.

Bilete de avion: de la 823 euro dus-intors

Sursa foto: Take Photo/Shutterstock.com

2. Charleston

2. Charleston

Charleston, aflata in statul Carolina de Sud, este cel mai prietenos oras din America. Aceasta destinatie fascineaza prin istoria locului, remarcata in arhitectura cladirilor, multe construite in stil britanic. In Charleston veti observa cat de cochete sunt restaurantele din centrul orasului si va veti bucura de o atmosfera boema specifica secolelor trecute.

De vazut in Charleston: Magnolia Plantation and Gardens, Middleton Place, Waterfront Park, Drayton Hall, Johns Island

Bilete de avion: de la 718 euro dus-intors (viza necesara)

Bilete de avion: Rostislav Ageev/Shutterstock.com

1. San Miguel de Allende

1. San Miguel de Allende

San Miguel de Allende este un oras minunat din Mexic in care localnicii si turistii se intampina cu zambete. Recunoscut pentru arta si arhitectura, orasul se afla in Patrimoniul UNESCO.

De vazut in San Miguel de Allende: Museo La Esquina, Canada de la Virgen, La Parroquia, Casa de Cultura Banamex, San Miguel Parque de Aventuras.

Bilete de avion: de la 887 euro dus-intors

Sursa foto: Glass and Nature/Shutterstock.com

Sursa foto: Pixabay.com