Topul celor mai apreciate insule din Europa a fost realizat de site-ul Travel and Leisure in urma voturilor date de turistii internationali, bazate pe experientele lor din diverse destinatii.

10. Menorca

10. Menorca

Vecina binecunoscutei Palma de Mallorca, insula Menorca este o fasie de paradis mai greu descoperit de turisti. Daca in Ibiza mergi pentru distractie, in Menorca mergi cand vrei sa fii in linistea naturii, pe o plaja cu nisip alb si apa turcoaz. In plus, spre deosebire de alte destinatii din Spania, Menorca este un loc pitoresc care reuseste sa pastreze din traditii.

Bilete de avion: 259 euro dus-intors

Sursa foto: Pawel Kazmierczak/Shutterstock.com

9. Skye

9. Skye

Daca planuiesti sa vizitezi Scotia, mergi direct pe insula Skye, despre care se spune ca ar fi un rai pentru fotografi. Indiferent ca esti fotograf profesionist sau amator, imaginile vor fi oricum demne de expozitie datorita peisajelor fantastice. Asadar pe Skye intri direct in contact cu natura, unde poti descoperi Fairy Pools, piscinele de basm al Scotiei.

Bilete de avion: de la 213 euro dus-intors

Sursa foto: Jaroslav Sekeres/Shutterstock.com

8. Sicilia

8. Sicilia

Ciao, Italia! Ti-ai imagina o vacanta fara un oras italian? Este imposibil, doar vorbim despre cea mai buna destinatie pentru dolce far niente (n.r.pur si simplu, sa nu faci nimic si sa te bucuri te momentul de leneveala). Sicilia, insula din sudul Italiei este o destinatie completa, in care regasesti atat plaje cu nisip auriu sau nisip negru si apa turcoaz, cat si munti inverziti si vulcanul Etna. In Sicilia nu trebuie sa ratezi, asadar, o plimbare pe vulcanul Etna si vizitarea oraselor Catania, Palermo, Taormina si Siracusa.

Bilete de avion: de la 71 euro dus-intors

Sursa foto: Ba_peuceta/Shutterstock.com

7. Azore

7. Azore

Aflate in mijlocul Oceanului Atlantic, Insulele Azore sunt mai putin accesibile si tentante pentru romani din cauza distantei. Insa, odata descoperite, Azore sunt un mic paradis, un Hawaii al Europei, plin de verdeata si lacuri turcoaz. Insulele au si plaja, insa Azore sunt o destinatie pentru turistii pusi pe plimbari, trekking in descoperirea naturii. Insulele apartin Portugaliei, iar preturile sunt chiar mai mici decat in Lisabona.

Bilete de avion: 338 euro dus-intors

Sursa foto: Nido Huebl/Shutterstock.com

6. Rhodos

6. Rhodos

Numita si Insula Soarele, Rhodos este un loc care abunda in plaje si istorie in aceeasi masura. De asemenea, insula este plina de diversitate, iar pe langa o vacanta relaxanta la plaja si vizite la celebrul Colos din Rhodos, poti sa ii descoperi locurile salbatice intr-un jeep safari.

Bilete de avion: 141 euro dus-intors

Sursa foto: Katvic/Shutterstock.com

5. Paros

5. Paros

Desi mai putin faimoasa ca Santorini si Creta, insula Paros impresioneaza cu plajele sale impecabile si apa limpede de culoare turcoaz. Totusi, Paros pare mult mai pitoreasca decat alte locuri din Grecia datorita caselor albe, dar si datorita faptului ca aici vei intalni mai multi localnici decat turisti straini. Insula Paros se afla in Arhipeleagul Cicladelor, in mijlocul Marii Egee, unde ajungi cu un zbor din Atena.

Bilete de avion: 217 euro dus-intors

Sursa foto: Kite_rin/Shutterstock.com

4. Creta

4. Creta

Creta este una dintre cele mai vizitate insule de catre romani. In insula din sudul Greciei gasesti ce vrei, de la sate pescaresti, resorturi, munti si plaje cu nisip alb ca in destinatiile exotice. In Creta nu ai voie sa ratezi plaja Elafonissi, cu un peisaj pe care paradisul ar fi invidios.

Bilete de avion: de la 139 euro dus-intors

Sursa foto: Gyuszko-Photo/Shutterstock.com

3. Hvar

3. Hvar

Poate mai putin cunoscuta, insula Hvar din Croatia este considerata o comoara ascunsa la Marea Adriatica. Hvar este si cea mai insorita insula din Croatia, cu peste 2.800 de ore de soare pe an, ceea ce inseamna ca poti avea o vacanta reusita si spre sfarsitul lunii septembrie, cand temperaturile se dolomesc. Hvar are multe plaje virgine si este un loc ideal pentru iubitorii de natura.

Bilete de avion: 265 euro dus-intors

Sursa foto: xbrchx/Shutterstock.com

2. Ischia

2. Ischia

Ischia este o insula vulcanica si una dintre putinele destinatii de plaja din Italia putin descoperite de catre turisti. Totusi, Ischia este recomandata pentru plajele sale, care se intind intre apa turcoaz si muntii inverziti, ceea ce creeaza atmosfera unui paradis. In general, Ischia este o destinatie preferata de indragostiti sau grupuri mici de prieteni tocmai datorita plajelor linistite care ofera intimitate.

Pentru a ajunge in Ischia va trebui sa zbori la Napoli si apoi sa faci un transfer cu feribotul.

Bilete de avion: 153 euro dus-intors

Sursa foto: leoks/Shutterstock.com

1. Santorini

1. Santorini

Santorini este ca un film care deruleaza in fata ta aceeasi imagine, dar una de care nu te mai saturi. Astfel poate fi descrisa insula greceasca din Marea Egee, unde te scufunzi in relaxare totala. Insula greceasca este celebra pentru cel mai frumos apus din lume, care din fotografii pare ireal. Asa ca trebuie sa fii acolo si sa-l vezi cu ochii tai.

Bilete de avion: 161 euro dus-intors

Sursa foto: Kats Mark/Shutterstock.com

Sursa foto: Nido Huebl/Shutterstock.com