Studiul realizat de Travelex, pe baza preturilor pentru mancare, cazare, transport local, arata cate zile poti sa petreci in vacanta in diverse tari din lume. Asa ca daca in tari ca Norvegia, Suedia, Danemarca poti sa stai mai putin de o saptamana cu 550 euro, iar in Belgia, Marea Britanie, Franta, Finlanda, Australia si Italia cel mult 8-9 zile cu aceeasi suma de bani, in unele destinatii exotice poti sa stai 4-6 saptamani cu un salariu mediu pe o luna in Romania.

Locul 10: Portugalia

Locul 10: Portugalia

Cu plaje cu nisip auriu si apa turcoaz, o capitala colorata si vinul de Porto, Portugalia merita strabatuta cel putin 17 zile, perioada maxima pentru un buget de 550 euro de persoana, gandit pentru 3 mese, 4 bauturi racoritoare, doua beri, o cafea si doua calatorii cu transportul public pe zi. De la Lisabona, la orasele Porto si Coimbra, castelul Sintra si plajele din Cascais, Estoril, Faro si Algarve, totul merita descoperit in Portugalia.

Bilete de avion: 176 euro dus-intors

Sursa foto: Pawel Kazmierczak/Shutterstock.com

Locul 9: Africa de Sud

Locul 9: Africa de Sud

Africa de Sud, tara asezata la extremitatea sudica a continentului african, este destinatia perfecta pentru cei care vor sa admire animale salbatice, plaje cu apa turcoaz, pinguinii de pe plaja din Cape Town si sa faca safari intr-un parc national. Cum Africa de Sud este una dintre cele mai ieftine destinatii, turistii pot sta aici 18 zile cu suma de 550 euro.

Bilete de avion: 829 euro dus-intors

Sursa foto:Olena Granko/Shutterstock.com

Locul 8: Polonia

Locul 8: Polonia

Incarcata cu istorie, Polonia poate fi urmatoarea destinatie de descoperit 22 de zile cu suma de 550 euro. Afectata de urme ale comunismului, Varsovia, capitala Poloniei, incearca sa se "comporte" tot mai mult ca un oras occidental. Are un centru dinamic si cosmopolit, iar orasul vechi, distrus complet in timpul comunismului, a fost refacut si introdus in patrimoniul UNESCO, pe care merita sa le descoperiti. Insa pe langa Varsovia, pe lista turistilor trebuie sa fie Castelul Wawel, Auschwitz-Birkenau, Tinutul lacurilor Masurian, dunele de nisip Slowinski, Castelul Malbork, Mina de sare Wielinczka, Padurea Bialowieza, Gdansk si Cracovia.

Bilete de avion: 54 euro dus-intors

Sursa foto: Pixabay.com

Locul 7: Turcia

Locul 7: Turcia

Turcia nu este doar de Istanbul si resorturile all inclusive din Antalya si Bodrum. Cu 550 euro poti sa stai in Turcia 22 de zile, timp in care merita sa descoperi Cappadocia - un loc care pare ireal in care zbori cu balonul, terasele cu apa termala de la Pamukkale - o minune a naturii, plajele din Oludeniz aflata la Marea Egee, Muntele Nemrut, Ephesus.

Sursa foto: Tatiana Popova/Shutterstock.com

Locul 6: Ungaria

Locul 6: Ungaria

Cu suma de 550 euro, turistii pot petrece 22 de zile in Ungaria. Fara munti si fara mare, Ungaria are totusi cateva puncte forte. Cel mai important dintre ele sunt baile termale, in special din Miskolctapolca, Szeged si Budapesta. De altfel, capitala Budapesta este o atractie tot mai importanta pe harta turismului european, unde poti sa vezi castele si muzee, Palatul Parlamentului, sa te plimbi cu vaporul pe Dunare, sa te plimbi cu mocanita si funicularul.

Bilete de avion: 102 euro dus-intors

Sursa foto: TTstudio/Shutterstock.com

Locul 5: Cehia

Locul 5: Cehia

Cehia, pe care ce-i drept o asociem cu bere buna si cu minunata Praga, poate fi strabatuta 23 de zile cu 550 euro.

In Praga aveti ceva de admirat pe oriunde ati trece, asa ca este destinatia perfecta de descoperit la pas, insa si restul Cehia merita atentia turistilor. Asa ca puneti pe lista Carsturile din Moravia, Olomouc, Castelul Karlstejn, statiunea Karlovy Vary si Cesky Krumlov.

Bilete de avion: 140 euro dus-intors

Sursa foto: Pixabay.com

Locul 4: Bulgaria

Locul 4: Bulgaria

Bulgaria este astfel cea mai ieftina destinatie din Europa, unde turistii pot sta 23 de zile cu suma de 550 euro.

In Bulgaria calatorii se pot bucura vara de plajele de la Marea Neagra si hotelurile all inclusive, dar si de plajele salbatice din nordul litoralului, iar iarna de partiile de zapada, printre care Bansko, Borovets Pamporovo, Chepelare, Vitosha. Insa in Bulgaria merita sa vedeti Balcic, stancile Belogradchik, Plovdiv, Pobiti Kamani, Capul Kaliakra, Cele Sapte Lacuri Rila.

Bilete de avion: 100 euro dus-intors

Sursa foto: Pixabay.com

Locul 3: Jamaica

Locul 3: Jamaica

Jamaica este prin definitie o destinatie pentru turistii cu spiritul liber, aventurier, care traiesc momentul, pe ritmuri de raggae, pe plajele cu nisip auriu si apa cristalina. Jamaica este acel tip de destinatie care pune in valoare frumusetea naturii si in care mergi doar daca vrei sa te bucuri de tot ce se afla in afara resortului.

Potrivit studiului Travelex, cei 550 euro iti ajung 25 de zile in Jamaica, pentru 3 mese pe zi, patru bauturi racoritoare, doua beri, o cafea si doua calatorii cu transportul public.

Bilete de avion: 677 euro dus-intors

Sursa foto: Lucky-photographer/Shutterstock.com

Locul 2: Mexic

Locul 2: Mexic

Cu 550 euro poti sa calatoresti in Mexic timp de 26 de zile.Recunoscut pentru cultura bogata, Mexic va primeste cu peisaje frumoase pe care sa le luati ca amintire in aparatul foto. Zocalo, Teotihuacan, Chapultepec, Xochimilco si El Templo Mayor sunt cateva dintre locurile de pus pe lista pentru o vacanta in Mexic.

Bilete de avion: 844 euro dus-intors

Sursa foto: Pixabay.com

Locul 1: Thailanda

Locul 1: Thailanda

Thailanda este destinatia in care poti sa stai cel mai mult fara sa cheltuiesti o avere. Potrivit calculelor Travelex, cei 550 euro iti ajung 44 de zile sa descoperi tara zambetelor cu plajele sale decupate din paradis.

Cheltuiala zilnica: 13 euro/persoana pentru 3 mese, 4 bauturi racoritoare, doua beri, o cafea si doua calatorii cu transportul public

De vazut: Bangkok, Phi Phi Island, Koh Lanta, Phuket, Chiang Mai, faimoaasa piata Maeklong Railway Market

Bilete de avion: 511 euro dus-intors

Sursa foto: Iakov Kalinin/Shutterstock.com

Sursa foto: Olena Granko/Shutterstock.com