Beirut

Beirut

Desi se afla la doar doua ore si 15 minute de zbor de Romania si are multe de oferit, Beirut - capitala Libanului - nu se afla pe lista destinatiilor preferate de romani. In plus, la nivel international interesul turistilor pentru Beirut a crescut cu 150%.

Aflat la malul Marii Mediterane, Beirut este o metropola vibranta, cu cladiri moderne si o viata de noapte interesanta. In capitala libaneza ai de vazut Place d’Etoile, Moscheea Mohammad Al-Amin, gradina René Moawad, Centrul Vechi, iar la o ora de oras se afla o statiune de schi, Mzaar Kfardebian.

Bilete de avion: de la 216 euro dus-intors

Sursa foto: f8grapher/Shutterstock.com

Tel Aviv

Tel Aviv

Desi nu se afla in Europa, Tel Aviv - destinatie pentru care interesul a crescut cu 148% - este la 3 ore de zbor de Bucuresti, mai aproape decat Barcelona. Aflat pe malul Mediteranei, Tel Aviv este un oras-statiune care merita descoperit intr-un city break de 4-5 zile: situl istoric Jaffa, Piata Dizengoff, Marea sinagoga, bulevardul Rothschild sunt cele mai frumoase locuri cu care se lauda orasul din Israel. In plus, Tel Aviv este un oras cosmopolit, unde au loc petreceri pe plaja. Atentie, aveti nevoie de pasaport.

Bilete de avion: de la 76 euro dus-intors

Sursa foto: Dance60/Shutterstock.com

Casablanca

Casablanca

Cunoscut datorita filmului cu acelasi nume, orasul Casablanca ar trebui reprezinte cel putin unul dintre motive pentru a vizita Marocul. Desi interesul turistilor a crescut cu 86% in acest an pentru Casablanca, merita sa faceti un circuit mai lung prin tara berberilor.

In Casablanca aveti de vazut Moscheea Hassan II, Catedrala Sacre-Coeur, cartierul Ancienne Medina, Piata Mohammed V, Palatul Regal.

Bilete de avion: de la 266 euro dus-intors

Sursa foto: Kostenyukova Nataliya/Shutterstock.com

Mazatlan

Mazatlan

Aflat pe coasta de veste a Mexicului, orasul Mazatlan este o destinatie de relaxare, cu 20 km de plaja cu nisip fin. Insa Mazatlan nu este bogat doar in plaje paradisiace si fauna marina, ci si in atractii naturale, cladiri istorice si un centru cu un aer baroc.

In apropiere de Mazatlan poti sa inoti cu delfinii, sa faci un tur intr-o rezervatie naturala si sa vizitezi o distilerie de tequila.

Bilete de avion: 910 euro dus-intors

Sursa foto: emattil/Shutterstock.com

Paris si Londra

Paris si Londra

Desi au fost afectate de atentate teroriste, interesul turistilor este in crestere cu 55% si pentru Paris, si pentru Londra. Si nu este de mirare. Paris si Londra sunt doua capitale cosmopolite, vibrante, care nu mai au nevoie de nicio prezentare. In plus, indiferent de ce s-ar intampla, aceste doua orase vor atrage in continuare turisti cu farmecul lor aparte.

Bilete de avion Paris: 66 euro dus-intors

Bilete de avion Londra: 30 euro dus-intors

Sursa foto: S.Borisov/Shutterstock.com

Sursa foto: Dance60/Shutterstock.com