Cele mai vizitate orase din lume de catre turisti straini au fost dezvaluite intr-o analiza a Mastercard, Global Destination Cities Index, potrivit Business Insider. In top 10 se afla doar doua orase din Europa.

Locul 10: Hong Kong

Locul 10: Hong Kong

Turisti straini: 9,25 milioane

Cosmopolit si vibrant, Hong Kong este un spectacol urban pentru care trebuie sa fii tot timpul cu aparatul foto pregatit.

In Hong Kong merita sa vezi Varful Victoria, Sha Tin - manastirea celor 10.000 de Buddha, Piata Golden Bauhinia, Insula Lantau. Templul Wong Tai Sin. Hong Kong este o regiune administrativa speciala a Chinei, unde romanii pot intra fara viza si pot sta pana la 90 de zile.

Bilete de avion: 486 euro dus-intors

Sursa foto: ESB Professional/Shutterstock.com

Locul 9: Kuala Lumpur

Locul 9: Kuala Lumpur

Turisti straini: 12,1 milioane

Kuala Lumpur, capitala Malaeziei, inseamna "capitala noroiasa", datorita asezarii acesteia la confluenta raurilor Klang si Gombak. Dar Kuala Lampur este mai mult de atat: este un amestec vibrant intre modern si traditie si probabil singura capitala din lume cu pesteri in interiorul sau.

Ce ai de vazut in Kuala Lumpur: turnurile gemene Petronas - simbolul orasului, Pesterile Batu, Rezervatia Naturala Kuala Selangor, un parc natural cu mlastini si paduri de mangrove, unde vietuiesc licuricii, cartiere etnice Little India si Chinatown, turnul Kuala Lumpur, zona comerciala Bukit Bintang.

Bilete de avion: 702 euro dus-intors

Sursa foto: Pixabay.com

Locul 8: New York

Locul 8: New York

Turisti straini: 12,4 milioane

Despre New York, orasul care nu doarme niciodata, aproape ca nu se mai poate spune nimic, decat "mergem sa-l vedem". Daca ajungeti aici, strabateti cartierele Manhattan, Brooklyn si Queens si vizitati Washington. Dar nu ratati nici Central Park, Statuia Libertatii, Times Square sau Empire State Building. Iar pentru o experienta memorabila, va recomandam un tur cu elicopterul deasupra New York-ului care dureaza 15-20 de minute si costa de la 130 de dolari de persoana.

Bilete de avion New York: 495 euro dus-intors

Sursa foto: Luciano Mortula / Shutterstock.com

Locul 7: Seul

Locul 7: Seul

Turisti straini: 12,44 milioane

Seul, capitala Coreei de Sud, este o destinatii mai putin atractiva pentru romani, desi este un oras cosmopolit la fel ca Singapore si Kuala Lumpur. In plus, este un paradis pentru cei pasionati de preparate culinare diversificate. Ce ai de vazut in Seul: Palatul Gyeongbokgung, Satul Bukchon, Templul Jogyesa, Piata Namdaemun, Strada Garosu Gil.

Bilete de avion: 558 euro dus-intors

Sursa foto: Pixabay.com

Locul 6: Tokyo

Locul 6: Tokyo

Turisti straini: 12,5 milioane

Tokyo, considerat un oras al viitorului, are tot ce isi poate imagina un turist, asa ca ia-ti un bilet de avion si aparatul foto si mergi sa-l descoperi. Ai de vazut in primul rand efervescenta de pe strada si apoi obiectivele turistice, Turnul Tokyo, Palatul Imperial, Gradina Chinzan-So, Templul Asakusa, Centrul Istoric si nu in ultimul rand cartierul de lux Ginza, cea mai scumpa artera comerciala din lume.

Bilete de avion: 657 euro dus-intors

Sursa foto: Luciano Mortula/Shutterstock.com

Locul 5: Singapore

Locul 5: Singapore

Turisti straini: 13,45 milioane

Singapore este cel mai bogat oras din lume, potrivit unei analize Arcadis. Tot anul acesta, Singapore, care este un oras-stat aflat pe o insula, a fost desemnat cel mai scump oras din lume intr-un sondaj realizat de Economist Intelligence Unit. Chiar si asa, merita sa ajungeti in Singapore macar o data in viata, o destinatie care imbina armonios luxul si jungla.

Ce este de vazut in Singapore: Marina Bay - principala atractia a destinatiei, Rezervatia Naturala Bukit Timah - unde este pastrata intact padurea tropicala, Insula Sentosa, Gradina Botanica, cartierul Chinatown.

Bilete de avion: 570 euro dus-intors

Sursa foto: Noppasin/Shutterstock.com

Locul 4: Dubai

Locul 4: Dubai

Turisti straini: 16 milioane

Dubai este cel mai vizitat oras din lume araba si nu este de mirare: este un loc sigur, cu multe activitati si facilitati pentru turisti, chiar daca se impune prin zgarie-nori si opulenta la tot pasul.

Toata lumea se gandeste la Dubai ca la o destinatie foarte scumpa, unde predomina luxul si in care nu ai ce cauta fara cateva mii de euro. Este adevarata si aceasta varianta, pentru ca in Dubai poti cheltui nelimitat. Insa, in acelasi timp, Dubai este o destinatie accesibila, cu preturi decente pentru transport, cazare si mesele zilnice. Dubai merita o vizita pentru a trai senzatia unei lumi pline de lux si opulenta.

Bilete de avion: 296 euro dus-intors

Sursa foto: Pixabay.com

Locul 3: Paris

Locul 3: Paris

Turisti straini: 16,1 milioane

In ciuda atentatelor, Parisul a continuat sa se mentina printre primele locuri in topul celor mai vizitate orase din lume. Dar sa fim sinceri, cu greu putem rezista farmecului orasului de pe Sena. Pe langa emblemele orasului, ca Turnul Eiffel, Palatul Versailles, Muzeul Luvru si Catedrala Notre-Dame, o experienta aparte in Paris ar fi sa mergi la un spectacol la Moulin Rouge.

Bilete de avion: 55 euro dus-intors

Sursa foto: S.Borisov/Shutterstock.com

Locul 2: Londra

Locul 2: Londra

Turisti straini: 20 milioane

Londra este cel mai vizitat oras din Europa, in ciuda preturilor mari si a atentatelor din acest an. Capitala Angliei nu mai are nevoie de nicio prezentare, dar daca ajungi aici trebuie sa vezi Big Ben, Podul Westminster, Tower Bridge, Palatul Buckingham si schimbarea garzii de la palat.

Bilete de avion: 61 euro dus-intors

Sursa foto: S.Borisov/Shutterstock.com

Locul 1: Bangkok

Locul 1: Bangkok

Turisti straini: 20,2 milioane

Bangkok, capitala Thailandei, este cel mai vizitat oras in 2017. Bangkok este recunoscut pentru templele sale budhiste si piete plutitoare dar si pentru faptul ca este un oras cu un nivel tehnologic inalt. Bangkok este un oras efervescent tot timpul, si ziua, si noapte, in care ai de vazut: Templul Zorilor, Templul lui Buddha, Piata Chatuchak, Parcul Lumphini, cartierul rosu Patpong.

Insa vacanta ta nu trebuie sa se termine in Bangkok, asa ca iti recomandam sa mergi sa vezi insulele paradisiace ale Thailadei, de la Phuket, la Koh Samui, Koh Lanta la Phi Phi Islands.

Bilete de avion: 531 euro dus-intors

Sursa foto: aphotostory/Shutterstock.com

Sursa foto: Luciano Mortula/Shutterstock.com