In zilele noastre, pregatirea pentru o calatorie cu masina se aseamana foarte bine cu aceea pentru o misiune spatiala. Camere digitale, laptop-uri, i-Pod-uri, MP3 playere, DVD playere portabile, lazi frigorifice, precum si multe alte gadget-uri au devenit esentiale pentru ca pasagerii sa se bucure de o experienta de neuitat.
Tehnologia a avansat atat de mult incat instrumente minuscule de diagnostic ne pot avertiza despre posibile defectiuni ale masinii inainte ca acestea sa se produca, iar orice dispozitiv GPS nu numai ca ne informeaza asupra pozitiei geografice, dar ne poate indica cel mai bun hotel din zona, si chiar cum va fi vremea la destinatie.

Daca in urma cu cativa ani numarul acestor gadget-uri era extreme de redus, multe dintre acestea functionand si anevoios, in prezent dificultatea consta in alegerea acelor lucruri de care nu avem nevoie.

In alegerea celor cinci obiecte am incercat sa realizam un echilibru intre tenhologia de ultima generatie si faptul ca se pleaca intr-o excursie, nu la un targ de stiinta.

N-am inclus camere digitale sau telefoane mobile, pentru ca in zilele noastre nimeni nu mai pleaca la drum fara ele, si pentru ca desi am reusit sa ajungem pe luna, tot mai avem zone in care se poate pierde orice semnal. Astfel ca cea mai buna alternativa vine din partea telefoanelor conectate la satelit, care au ajuns astazi sa concureze cu success clasicele dispositive mobile in ceea ce priveste dimensiunile.

Laptop-urile reprezinta astazi adevarate centre multimedia, mai ales cuplate cu cele mai noi tehnologii Wi-fi, permitand descarcarea de filme si muzica, redarea de DVD-uri sau chiar efectuarea de apeluri video.

Dar la sfarsitul unei excursii cu masina nu tehnologia este cea care ramane iti intiparita in minte, un picnic in mijlocul naturii si o sticla rece de vin vor aduce un plus de farmec.

CarMD

Pret: 89,99 dolari


Acest dispozitiv de dimensiuni reduse supranumit si “Car Doctor” ajuta la prevenirea oricaror defectiuni c ear putea aparea. Castigatorul unui important premiu in inovatie, acesta se conecteaza la computerul masinii si transmite informatii despre starea autovehicului (functioneaza numai pentru autoturismele produse dupa 1996).

Duxiana Travel Pillow

Pret: 86 dolari

Faceti-va comozi: sofer sau pasager, cu totii ar trebui sa investeasca intr-o perna Duxiana, celebrul producator elvetian de lux, din fulgi de gasca si imbracata in satin. Perna este dotata cu o husa impermeabila si se poate impaturi pana la o treime din dimensiunile sale normale. Ofera un confort deosebit somnului in masina, dar este cu atat mai buna pentru o noapte petrecuta intr-un motel de pe marginea drumului.

Telefon conectat la satelit

Pret: aprox. 600 dolari

Cea mai buna alternativa la telefonul mobil care isi poate pierde cu usurinta semnalul vine din partea dispozitivelor conectate la satelit, care au ajuns astazi sa concureze cu success clasicele dispositive mobile in ceea ce priveste dimensiunile.Laptop Panasonic Toughbook CF52

Pret: 1.649 dolari


Cu carcasa din aliaj de magneziu, tastarura rezistenta la umezeala, ecranul si hard-drive-ul protejate contra socurilor, cel mai nou model Panasonic Toughbook este atat de rezistent, incat poti sa-l arunci in spatele unui pick-up si tot n-ar pati nimic.

Avalanche Picnic Cooler

Pret: 115,95 dolari

Americanii de la Picnic Time produc cosuri de picnic de calitate inca din 1982, insa acesta reprezinta cel mai reusit model creat vreodata. Setul contine : patru farfurii, tacamuri din otel inoxidabil, tirbuson, cutit de branza dar si multe altele. Mai mult decat atat, datorita rotilor este si foarte usor de deplasat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri