Cea mai cunoscuta sarbatoare germana, Oktoberfest, sarbatoreste anul acesta 200 de ani si se desfasoara in mod traditional in orasul german Munchen.

Deschiderea editiei de anul acesta a Oktoberfest la Bucuresti va avea loc marti, 21 septembrie, orele 18, in gradina interioara a hotelului Radisson Blu, iar bugetul evenimentului se ridica la 30.000 de euro cu 10.000 de euro mai mult decat la editia de anul trecut.

Atmosfera Germaniei este adusa la Bucuresti cu 20.000 euro

Atmosfera Germaniei este adusa la Bucuresti cu 20.000 euro

Timp de 4 zile, pana pe 24 septembrie, la mese lungi de lemn, amplasate in corturi traditionale alb-albastru, vor fi servite specialitati bavareze si bere germana, asezonate cu acordurile vesele ale muzicii bavareze interpretate de formatia Tiroler Alpenkavaliere.

Special pentru acest eveniment au fost importate din Germania 480 de butoaie cu peste 14 000 de litri de bere Hofbräu, berea originala servita in cadrul Oktoberfest de la Mûnchen.

Citeste si:

Conform traditiei, berea servita la Oktoberfest este special brasata pentru acest eveniment, fiind mai tare si mai acidulata decat cea obisnuita, ceea ce produce si ”gulerul” de spuma atat de apreciat. Berea se serveste in halbe de un litru, numite ”masskruge”. Berea va fi servita de fete imbracate in traditionala rochie “Dirndl”, purtata cu camasa alba si sort colorat.

Meniul tipic german pregatit de bucatarul sef Bernd Kirsch, un german autentic, va include specialitati traditionale bavareze cum ar fi Bratwurst, Land Jäger, Pfaelzer Spiesbraten, Knödeln, Schweine Haxn, Knödeln, Sauerkraut, Bretzel si specialitati de paine germana, precum si deserturi traditionale printre care budinca Rote Gruetze, strudel de mere cu sos de vanilie, prajitura Streusel cu cirese si, bineinteles, turta dulce.

Menu-ul costa 100 lei si include bufet deschis bavarez. Iubitorii de bere germana pot opta pentru un pachet all inclusive, cu bere, vin si bauturi racoritoare incluse, la pretul de 140 lei.