Apetitul romanilor pentru excursiile in strainatate va creste si in acest an. Operatorii de turism anunta noi destinatii. Se asteapta multe de la Cipru, insula exotica, dar nu foarte indepartata.
In 2005, Grecia a cistigat razboiul cu Turcia pe piata turistica romaneasca. Cei mai multi dintre turistii romani care au decis sa-si petreaca vacanta in strainatate au ales tara lui Homer. Pentru acest an se asteapta rezultate bune pentru excursiile catre statiunile situate pe insule exotice. Concurenta pentru Turcia va fi si mai mare, deoarece unii operatori de turism anunta o promovare mai intensa a Ciprului, o insula care se afla intre cele trei continente: Europa, Asia si Africa. Astfel, pe linga destinatii care se bucura deja de succes, precum Rhodos sau Creta, va mai exista o optiune pentru cei care vor dori sa petreaca un concediu intr-o insula insorita, printre palmieri si maslini. Pentru anul viitor se anunta deschiderea unor noi destinatii, insule din apropierea Greciei, dar si destinatii din Spania, spune Traian Badulescu, PR manager al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism. Pe lista ar mai putea figura insulele Skiatos, Mykonos, precum si o dezvoltare a insulei Corfu, ca destinatie turistica pentru romani.

Fara ploaie


Principalul atu al acestei destinatii il constituie vremea. Intotdeauna cind vad ca soarele straluceste pe cer, cipriotii spun ca si in acea zi vremea va fi rea. Faptul ca aproximativ 90% dintre zilele anului sint insorite face ca apa sa fie la mare pret aici. De altfel, in majoritatea hotelurilor exista indemnuri la consumarea cu cumpatare a apei. In general, ploua in lunile decembrie si ianuarie. Un alt avantaj il constituie faptul ca vremea este buna pentru plaja si pentru baie din luna martie pina in octombrie. Faptul ca in decembrie si ianuarie temperaturile pot sa ajunga la peste 20C, iar apa marii are in jur de 17C spune totul. Cei care doresc o vacanta mai linistita pot alege zona Paphos, in vreme ce aceia care doresc agitatie si mai multe posibilitati de distractie pot opta pentru Agia Napa sau Protaras. De asemenea, Limassolul ofera posibilitati de petrecere a concediului pe malul marii. Ca si in cazul celorlalte insule, si aici apa este foarte clara, plajele au nisip fin, iar peisajele sint pitoresti. Nu trebuie omise excursiile care se pot face pe insula. Baile Afroditei, locul unde se spune ca zeita ar fi fost vazuta de Adonis, reprezinta doar un exemplu.

Preturi europene

Turistii care intentioneaza sa aleaga Ciprul ca destinatie de vacanta trebuie sa stie ca preturile sint destul de mari. Localnicii spun ca preturile au crescut dupa ce tara a intrat in Uniunea Europeana. Astfel, o masa de prinz poate costa mai mult de cinci lire autohtone, iar un euro valoreaza in jur de 0,56 lire. De asemenea, o sticla de apa de 1,5 litri ajunge la 0,30 lire. Preturile pentru vara acestui an inca nu au fost anuntate.

In prezent, un sejur de cinci sau sase zile la un hotel de trei stele ajunge la 480 de euro, iar la unul de cinci stele porneste de la 650 de euro, insa operatorii spun ca la vara preturile vor fi ceva mai mici.

Grecia a cistigat Revelionul

Grecia a atras cei mai multi turisti romani de Revelion. Conform cifrelor date publicitatii de catre Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc, nu mai putin de 2.000 de romani au ales aceasta tara. Pe locul al doilea se situeaza Egiptul, cu 1.200 de turisti, apoi Turcia, Franta si Austria, cu cite 1.000 de turisti. Interesant este ca 2.000 de turisti au plecat pe cont propriu in strainatate pentru a-si petrece vacanta. De asemenea, Bulgaria a atras de Revelion 200 de turisti romani, la fel ca Thailanda.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri