Agentiile de turism nu duc lipsa de oferte pentru romanii interesati de concertele din strainatate, desi 2011 pare mai putin ofertant cu nume de artisti. Care sunt insa optiunile disponibile in prezent?
Chiar daca in general paleta de concerte sustinute pe plan international este larga, in 2011 vor fi mai putine concerte sustinute de trupe mari care sa umple stadioanele, cel putin in Europa, sustine Valentin Avram, director general al agentiei de turism Travel Studio.

Pe de alta parte, Simona Veteleanu, sefa agentiei TravelBiz, nu a observat o schimbare de trend in numarul de concerte din acest an comparativ cu 2010. "Desi la prima vedere programul pare ceva mai putin incarcat decat anul trecut, fiind inca la inceput, este foarte posibl ca peisajul evenimentelor europene sa mai sufere schimbari in perioada urmatoare".

Daca anul trecut compania TravelBiz oferea pachete pentru concertele unor artisti ca Lady Gaga, Ozzy Osbourne, Sting, Cirque du Soleil – Saltimbanco, in prezent ofertele sunt pentru destinatii ca Viena - concertul lui James Blunt (de la 155 euro/persoana), Budapesta - concertul lui Roger Waters (de la 145 euro/persoana) si concertul celor de la Roxette (de la 110 euro/persoana). Pachetele includ 2 sau 3 nopti de cazare (cu mic dejun) si bilet la concert.

Piesa de rezistenta o constituie, insa, oferta pentru celebrul eveniment Sensation White la Amsterdam (intre 30 iunie si 3 iulie), cu preturi pornind de la 439 euro/persoana, avand incluse biletul de avion (zbor KLM), 3 nopti de cazare cu mic dejun, biletul de intrare la eveniment pe 2 iunie si taxa de procesare a acestuia, precum si taxele locale. Nu sunt incluse taxele de aeroport (120 euro) si transferurile la/de la hotel.

Compania ofera, de asemenea, si variante personalizate pentru acelasi eveniment la Praga. Totusi, conform agentiei de turism, spectacolul este mai amplu la Amsterdam.

Pentru pasionatii de muzica clasica, agentia de turism vinde pachete speciale la concertele lui Andre Rieu, la Londra, Salzburg, Amsterdam si Bruxelles, la preturi intre 176 si 368 euro, care includ fie o noapte de cazare la un hotel de 3 stele, mic dejun, biletul la concert, taxe de livrare si taxe locale, fie doua nopti la hotel de 3 sau 4 stele, cu mic dejun inclus si taxe locale plus bilet la concert.

Iubitorii de muzica care asculta genul Pop pot merge la concertele celor de la Boyzone (176 euro), Take That (la preturi intre 182 – 268 euro), James Blunt (145 – 183 euro), Chrys de Burgh (152 – 214 euro), Kylie Minogue (211 – 251 euro) sau Katy Perry (152 – 175 euro) in mari orase din Germania, Marea Britanie, Italia, Franta, Austria, Irlanda sau Olanda.

Conform sectiunii concerte R&B/Hip-Hop de pe siteul celor de la Travel Studio, Sade va concerta in Franta, Germania, Irlanda, Marea Britanie, Italia si Cehia, iar Usher in Irlanda, la Dublin. Pretul ofertelor este cuprins intre 174 si 219 euro, respectiv 174 euro.

Fanii Maroon 5 ii vor putea asculta live pe membrii formatiei in opt dintre cele mai importante orase europene (Londra, Dublin, Amsterdam, Viena, Munchen, Milano, Hamburg, Copenhaga), pentru 166 – 219 euro.

Foarte multi dintre romanii pasionati de concerte isi achizitioneaza biletele pe Internet si isi iau cazarea si transportul pe cont propriu. "Se observa insa un interes tot mai mare si pentru cele oferite de agentii, in special atunci cand vorbim de concerte sau evenimente unde biletele sunt dificil de procurat independent sau cand locatia este mai indepartata", afirma Simona Veteleanu. Ea spune ca o agentie poate obtine mai usor bilete la un eveniment foarte solicitat, intrucat beneficiaza de alte conditii si garantii decat in cazul in care aceste bilete ar fi solicitate de o persoana independenta.

Romanii au vazut anul trecut mai multe trupe mari concertand la Bucuresti decat in ultimii ani la un loc. AC/DC, Aerosmith, Guns’n’Roses, Eric Clapton, Metallica, Rammstein, Slayer au fost cele mai mari dintr-o serie de evenimente unde s-au vandut bilete in valoare de peste 12 milioane de euro.

Fata de anul trecut, cand au venit in Romania o pleiada de nume "grele" ale scenei mondiale, 2011 pare mai modest. Totusi, o serie de vedete mari vor vizita tara: Bon Jovi, Scorpions si Roxette, insa fanii, printre care se numara si Simona Veteleanu, asteapta cu mare interes vesti despre un posibil concert U2.

Referitor la cererile din partea strainilor care vin la concerte organizate in Romania, acestea nu sunt la nivelul pe care si l-ar dori agentiile de turism locale. "Inca mai avem de asteptat si de lucrat la partea de infrastructura si promovare, pana cand vom ajunge pentru straini un punct de interes la fel de mare ca alte capitale din jurul nostru, precum Viena, Budapesta sau Istanbul", a incheiat Simona Veteleanu.

De ce merg romanii la concerte in strainatate? Citeste
aici un articol recomandat de jurnalistii wall-street.ro.

Care sunt preferintele tale in materie de concerte din optiunile disponibile in prezent? Crezi ca trupa U2 va canta anul acesta la Bucuresti?


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri