Societatea Romana de Televiziune a vrut sa preia o parte dintre meciurile din Liga I, dar membrii Consiliului de Administratie al TVR au decis ca institutia sa nu participe la licitatie, "conditiile financiare si constrangerile din caietul de sarcini fiind prohibitive", scrie Mediafax.
TVR nu a respins din start ideea de a prelua si difuza meciuri din Liga I, drept urmare, a cumparat caietul de sarcini pentru a participa la licitatie.

TVR a vrut sa preia o parte dintre meciuri, dar membrii Consiliului de Administratie al TVR au decis ca TVR sa nu participe la licitatie, conditiile financiare si constrangerile din caietul de sarcini fiind prohibitive. In cazul in care conditiile financiare s-ar schimba semnificativ, am putea lua in calcul o reconsiderare a pozitiei", au declarat reprezentantii Televiziunii Publice.

Pretul de pornire a licitatiei pentru fiecare pachet, cu exceptia pachetelor 8 si 9, este de 12,9 milioane de euro (4.300.000 euro/sezon competitional) la care se adauga TVA. Pentru pachetele 8 si 9, pretul de pornire a licitatiei este pentru fiecare dintre ele, de 10,5 milioane de euro (3.500.000 euro/sezon competitional) la care se adauga TVA.

Societatea Romana de Televiziune era printre cele patru companii acceptate de Liga Profesionista de Fotbal pentru a concura la licitatia organizata luni, 4 aprilie, pentru castigarea drepturilor de transmisiune a Ligii 1 in sezonul 2011-2014.

Ceilalti competitori ramasi in cursa sunt operatorii de telecomunicatii RCS&RDS si Romtelecom si compania de media Antena TV Group, care detine canalele Antena 1, Antena 2 si Euforia TV.

Suma la care va ajunge licitatia ar putea fi una foarte mare avand in vedere ca in 2008 consortiul format din RCS&RDS si Antena 1 a oferit 102 milioane de euro pentru a difuza campionatul intern de fotbal intre 2008 si 2011.

Lupta va fi una foarte stransa deoarece sportul este segmentul care inregistreaza printre cele mari audiente, iar companiile de media isi pot creste astfel veniturile din publicitate, in timp ce operatorii pot atrage clienti de la competitie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri