Sebastian Ghita, patronul Asesoft si managerul Realitatea Media, a declarat in cadrul sedintei CNA ca Sorin Ovidiu Vintu nu poate rezilia contractul de management incheiat intre cele doua companii si ca isi doreste sa continue proiectul in care a investit pana acum peste 10 milioane de euro.
[Update]: Sedinta Consiliului de Administratie al Realitatea Media, in care urma sa fie discutat contractul cu Asesoft, a fost amanata pe saptamana viitoare.

“Nu sunt managerul care ii gestioneaza activitatile domnului Vintu”
, a spus Ghita la intalnirea cu membrii Consiliului National al Audiovizualului, la care au mai participat Sorin Enache, director general Realitatea Media, si Sorin Freciu, presedintele Consiliului de Administratie.

Contractul de management incheiat in octombrie 2010 intre Asesoft si Realitatea Media a fost semnat de catre Sorin Freciu, in calitate de presedinte al CA Realitatea Media, potrivit acestuia. De altfel, Sorin Ovidiu Vintu nu figureaza ca actionar al Realitatea Media, Bluelink Comunicazione (companie cu sediul in Cipru, care are o participatie de 66,5% in Realitatea Media) fiind detinuta de copiii lui Sorin Ovidiu Vintu si de Vitalie Dobanda.

Potrivit membrilor CNA, interventia lui Vintu, ca persoana fizica, in politica editoriala a unui post de televiziune, incalca legea audiovizualului.

Sorin Ovidiu Vintu a declarat duminica, pentru paginademedia.ro, ca a hotarat suspendarea contractului cu Sebastian Ghita. Replica patronului Asesoft a fost ca deja a investit peste 10 milioane de euro in Realitatea Media si ca contractul poate fi rupt doar daca Asesoft primeste o suma mai mare de 20 de milioane de euro.

“Noi suntem ferm angajati in acest contract
. Suma de 20 de milioane de euro este doar ceea ce noi am putea cere in conditiile in care am dori sa facem acest lucru. In acest moment dorim sa pastram acest contract de management”, a spus Ghita la sediul CNA. Potrivit acestuia, planul de business al Asesoft prevede ca investitia in Realitatea Media sa fie recuperata pe parcursul unui an.

Conflictul dintre Sebastian Ghita si Sorin Ovidiu Vintu, respectiv Consiliul de Administratie al Realitatea Media a inceput dupa ce Ghita a hotarat, in februarie, suspendarea emisiunii Ora de foc, realizata de Adrian Ursu si Oana Stancu (in prezent cei doi realizeaza emisiunea Exces de putere la Antena 3). Saptamana trecuta, Consiliul de Administratie al trustului i-a suspendat din functie pe Catalin Popa, director editorial Realitatea TV, si pe Madalina Dulama, redactorul-sef al Departamentului de Stiri, invocand organizarea de concursuri cu premii in bani, tabloidizarea postului de televiziune si implicarea lui Sebastian Ghita in strategia editoriala. Asesoft a raspuns printr-un comunicat de presa in care sustinea ca nu s-a implicat in politica editoriala a postului TV. Ulterior, Sebastian Ghita a depus o plangere penala la Parchetul General in care sustinea ca Sorin Ovidiu Vintu coordoneaza un grup mafiot si ca l-a amenintat cu moartea.

“Acest contract din partea noastra, Consiliul de Administratie al Asesoft, nu presupune nici o ingerinta in partea editoriala a postului. Singura noastra componenta importanta este ca punem sau nu punem la dispozitie resursele, in functie de modul in care vrem sa performeze aceasta companie”, a spus Ghita. “Singura componenta care ne poate lega de partea editoriala este un anumit nivel de performanta al statiei. O clauza a contractului spune ca performanta statiei, din punct de vedere al ratingului, nu trebuie sa coboare sub un anumit indicator”.

In aceasta dupa-amiaza va avea loc o sedinta a Consiliului de Administratie al Realitatea Media, in care se vor discuta conflictele cu Asesoft.
“Eu sper ca aceste pozitionari diferite intre noi sa se stinga. Se va lua o decizie. Fie este convins Consiliul de Administratie sa schimbe contractul de management, fie noi convingem actionarii sa schimbe Consiliul de Administratie”, a mai spus Ghita.

La sugestia membrilor CNA cum ca implicarea Asesoft in managementul Realitatea TV a fost doar o interfata pentru a obtine prelungirea licentei de emisie a postului de televiziune toamna trecuta (alaturi de promisiunea ca jurnalistul Stelian Tanase va deveni director al postului TV, ceea ce nu s-a intamplat), Ghita a replicat: “Tanase nu a avut capacitatea noastra de rezistenta. Noi suntem un grup de 500 de milioane de euro, cu dimensiuni si posibilitati de a ne reprezenta interesele legale. Suntem in prezent cel mai mare creditor al Realitatii. Avem dimensiunile si posibilitatile de a inlatura inclusiv acest Consiliu de Administratie".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri