Anul trecut, s-au trezit televiziunile de nisa, manelistii pe micul ecran si serialele romanesti
Televiziunile cu public tinta au agitat piata TV. Statiile comerciale generaliste au obosit si au recurs la o reteta facila: manelizarea diverstimentului si a stirilor.

2005 a fost anul nisei in televiziune. Clientii publicitari si-au orientat bugetele catre televiziunile cu un public foarte bine definit, pe fondul oboselii posturilor generaliste. Realitatea TV si-a consolidat pozitia, Antena 3 si N 24 s-au lansat drept concurenti, posturile muzicale au devenit suporturi eficiente pentru publicitari, managementul lui Sport TV a fost preluat de grupul Pro, Telesport s-a straduit sa-si mareasca acoperirea, intrand pe sistem pay-TV, Jetix si Minimax pe segmentul pentru copii, Pro Cinema si-a stabilizat grila, s-a relansat Senso TV si a aparut Partener TV, o televiziune specializata in informatii de afaceri.

2005 a fost anul telenovelelor si serialelor romanesti. Dupa succesul Numai iubirea (Acasa TV), producatorii au prins curaj si, in toamna, au venit cu noi titluri pe Antena 1, Pro TV, National TV si Acasa TV.

2005 a fost anul manelistilor. Cruciada lor a invadat nu numai programele de divertisment, unde sunt invitati in permanenta, ci si talk-show-urile si programele de stiri. Apogeul a fost atins in noaptea de Revelion, cand oastea lui Guta, Vijelie si Adi Minune a cucerit Antena 1 si Pro TV. Singura reduta care a rezistat tentatiei ratingului de manelisti a fost televiziunea publica. O bila alba pentru TVR. 2005 a fost anul in care au murit talk-show-urile. Marius Tuca si-a pus bretelele in cui, Radu Moraru (B1 TV) si Madalin Ionescu (National TV) s-au intrecut cu invitati si teme care mai de care mai nastrusnice, multe apropiate spiritual de OTV, Dan Diaconescu si-a nevrozat publicul cu obsesia lui pentru crima din Primaverii. Talk-show-urile de la Realitatea TV, mult mai serioase, nu au atras marele public. Dan Cristian Turturica a fost montat cam fortat in talk-show-ul de seara al TVR, el fiind mai degraba un om de presa scrisa.

2005 a fost Negru in materie de divertisment. Dan Negru a continuat sa urle, indiferent de formatul emisiunii. Nimic nou: formate resapate, aceleasi vedete, iar Divertis, Cronica Carcotasilor si Vacanta Mare, in absenta unor concurenti proaspeti, au inceput sa se clasicizeze. 2005 a fost anul sarac in filme. In afara de posturile publice, unde se vede ca exista o selectie inteligenta, pe televiziunile comerciale (cu mici exceptii), s-au reluat titluri vazute si rasvazute. Filmele de mana a doua au fost la putere in 2005, mai ales in prime time.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri