Scrisoarea deschisa a lui Gabriel Bugnar, producator de stiri la postul Realitatea TV, l-a determinat pe Sebastian Ghita, managerul televiziunii sa le raspunda angajatilor tot printr-o scrisoare. Aceasta vine la doua luni dupa ce a inceput scandalul intre Ghita si Sorin Ovidiu Vantu, patronul postului, si dupa ce saptamana trecuta Vantu era retinut pentru ca l-ar fi santajat pe tanarul sef al Realitatea TV.
"Nu era posibil se pare sa misc lucrurile spre bine fara sa deranjez cateva interese interne care in cele din urma au generat dezinformari ajunse la dl Vantu care, in opinia mea, e prada incompetentei unora din ofiterii lui credinciosi. A facut greseli de imagine si strategie majore, bazandu-se pe prea multe "informatii" de la "prieteni" care i-au construit o realitate paralela. Eu am facut cate ceva, zic. Un Asesoft, un eMag, un Flanco. Detalii. Ce au facut constructiv in business cei care ma contesta azi si-l alimenteaza pe dl Vantu? Intreb. Retoric, evident", le-a scris Sebastian Ghita angajatilor, conform Hotnews.ro care citeaza cotidianul Adevarul.

Acesta mai spune ca a participat la sedintele de redactie ale postului de televiziune pentru a putea lua decizii.

"Sa pot lua cele mai corecte decizii am nevoie sa inteleg. Sa inteleg in profunzime ce se intampla, cum functioneaza acest mecanism.Daca <<implicarea>> mea editoriala se transforma in obicei pe termen lung sau decideam eu una, alta, era altceva. Insa, nu e cazul. Asta in ciuda faptului ca jurnalismul e despre bun simt si ca in pozitia mea detin informatii cred eu utile uneori care pot genera subiecte", mai scrie Ghita.

Aceasta scrisoare a aparut dupa ce saptamana trecuta Sorin Ovidiu Vintu (SOV) a fost retinut pentru santaj de procurorii Parchetului instantei supreme, pentru ca ar fi pretins omului de afaceri Sebastian Ghita suma de 150.000 de euro. Omul de afaceri a fost eliberat joi, 21 aprilie.

Neintelegerile dintre cei doi parteneri au aparut la finalul lui februarie dupa ce emisiunea "Ora de foc", realizata de Oana Stancu si Adrian Ursu (in prezent la Antena 3) a fost scoasa din grila de programe deoarece Sebastian Ghita ar fi fost deranjat ca cei doi moderatori tineau legatura cu SOV.

Cine este Sebastian Ghita
:

Sebastian Ghita este managerul Realitatea TV din octombrie anul trecut, el preluand pentru urmatorii cinci ani managementul companiei Realitatea Media, detinute de Sorin Ovidiu Vantu, in schimbul sumei de 75 de milioane de euro.

Acesta a intrat in afaceri in 1997, dupa ce a absolvit Colegiul National "Mihai Viteazul" din Ploiesti. Ghita este presedintele grupului Asesoft, format din mai multe companii cu activatati in domeniul distributiei si retailului de produse IT, dar si in zona de productie software, cu afaceri totale de peste 300 de milioane de euro anul trecut.

Tanarul este unul dintre cei bogati tineri oameni de afaceri, averea acestuia fiind estimata anul trecut la mai multe zeci de milioane de euro de catre revista Forbes Romania si la circa 120-125 de milioane de euro de saptamanalul Capital.

In prezent, din grupul Asesoft fac in special companii din domeniul IT&C: cea de distributie de electronice si IT Asesoft Distribution care anul acesta ar putea ajunge la afaceri de180 de milioane de dolari (130 mil. euro), Flanco International (retailer detinut in proportie de 60% cu afaceri estimate sa atinga 85 mil euro in acest an), eMag (retailer online cu afaceri estimate la 100 mil. euro) Asesoft Net (divizia de online si dezvoltare de aplicatii web care dezvolta comparatorul de preturi Shopmania), Asesoft Smart (integrator de sisteme audio-video), TeamNet (dezvolta si implementeaza aplicatii software) si compania de telecomunicatii 2K Telecom

Pe de alta parte, omul de afaceri mai detine echipa de baschet masculin CSU Asesoft, compania de productie de vin Rotherfield Properties, compania Corni Eolian, televiziunea Prahova TV, ziarul Prahova, postul de radio Prahova, dar si site-ul de stiri www.infoportal.ro.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri