Agentiile digitale ale grupului Leo Burnett au obtinut certificate ISO pentru managementul calitatii si securitatea informatiei. In urma investitiilor in digital, cifra de afaceri provenita din acest mediu s-a dublat in ultimul an, informeaza compania.
Astfel, grupul Leo Burnett a investit in digital peste 500.000 de euro in ultimul an, dintre care 300.000 de euro pentru dezvoltarea infrastructurii IT & telecomunicatii a unui Data Center. Restul investitiilor au fost folosite pentru lansarea a doua agentii digitale – Digital Star si The Geeks – crearea cate unui departament digital in cadrul agentiilor Starcom MediaVest Group si The Practice, lansarea DigitalReport.ro si organizarea de traininguri pentru angajati.

In urma investitiilor, cifra de afaceri provenita din activitati derulate in acest mediu s-a dublat fata de anul 2009. Proportia profitului provenit din operatiunile digitale a crescut procentual de la 12% la 15%.

“Din 170 de oameni care lucreaza astazi in grupul nostru, 50 sunt implicati in Web Development, Digital Creative Services, Analytics, Mobile, SEM, Digital Media Planning and Buying, Social Media sau DM, fata de 19 cati erau in 2009”, a declarat Stefan Iordache, COO Leo Burnett Group.

“Acum 4 ani ne-am propus sa punem digitalul in centrul grupului nostru. Si am reusit. In 2010 am lansat 2 companii digitale, am dezvoltat un departament dedicat la The Practice, dar si DigitalReport.ro – prima initiativa de continut a grupului. Prin iLeo, Digital Star, The Geeks, Starcom Interactive si The Practice (cu departamentul de social media) am dezvoltat proiecte frumoase pentru peste 50 de branduri”, mai spune Stefan Iordache.

iLeo, Digital Star, The Geeks si divizia digitala a StarcomMediaVest Group au fost certificate cu standardele internationale ISO 9001 pentru Sistemul de Management al Calitatii si ISO/IEC 27001 pentru Sistemul de Management pentru Securitatea Informatiei de catre firma de certificare SIMTEX-OC, al carei portofoliu de clienti include firme precum UTI, Ericsson, Xerox, BCR – Asigurari.

“Existenta unei culturi organizationale axate pe organizarea si eficientizarea fluxurilor interne de lucru a facilitat munca auditorilor nostri, concluziile echipei de auditori ai SIMTEX-OC fiind pozitive in ceea ce priveste certificarea ambelor sisteme de management implementate in companie”, a afirmat reprezentantul organismului de certificare SIMTEX-OC, Razvan Ionescu.

Grupul Leo Burnett inRomania include agentia de publicitate Leo Burnett & Target, compania de media StarcomMediaVest Group, agentia de consultanta in relatii publice The Practice, agentiile de comunicare digitala iLeo, Digital Star si The Geeks si shopul de idei 23 Communication Ideas.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri