Cititi care sunt cele mai importante insemnari de business din blogosfera romaneasca.
Businessday.ro prezinta cateva dintre motivele pentru care Grecia se afla in situatia actuala. De exemplu, grecii care au o locuinta cu piscina trebuie sa plateasca o taxa, iar in nordul Atenei numarul piscinelor declarate in 2009 a fost de 324. Folosind imagini luate prin satelit, autoritatile au numarat 16,974 piscine in zona respectiva, de unde rezulta ca mai putin de 2% au fost declarate.

Pe blogul lui Razvan Pascu gasim un top al site-urilor care ofera cele mai bune preturi la anvelopele de iarna. In cazul in care soferii circulai iarna dupa data de 1 noiembrie cu cauciucuri de vara sunt pasibili de amenda de pana la 4.000 lei si retinerea talonului. Mai mult, in caz de accident, vor fi obligati sa plateasca si daunele produse drumului sau marcajelor rutiere, iar polita de asigurare nu acopera aceste riscuri.

Dan Dragomir vorbeste despre avantajele Internet banking-ului.

Logec.ro prezinta diferenta intre sistemul public de pensii si schema Ponzi. "Exista doua diferente importante intre schema Ponzi si asigurarile sociale. Prima este ca sistemul asigurarilor sociale este condus de guvern si, indiferent de justificarea lui din punct de vedere constitutional sau etic, este legal. A doua diferenta decurge din prima: in vreme ce schema Ponzi are nevoie de fraieri, guvernul poate recurge si chiar recurge la utilizarea fortei”.

“Economia Turciei duduie, exact cum duduia economia Romaniei in 2008. Cum e posibil?” se intreaba Riscograma.ro. Secretele Turciei sunt populatia numeroasa si relativ tanara, care face ca tara sa fie o piata atractiva si pentru vanzari si pentru angajari, acordurile vamale care fac ca economia sa fie membra de-facto a UE, pretentiile salariale mai reduse (dar nu derizorii – salariul minim este aproape 300 de euro desi nivelul economiei este comparabil cu cel din Romania) si finantele publice suple, cu un buget de venituri si cheltuieli mai mic de 25% din PIB.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri