Sorin Oprescu (Bucuresti), Sorin Apostu (Cluj-Napoca) si Radu Mazare (Constanta) se afla pe primele trei locuri in topul celor mai mediatizati primari in mediul online, in decursul lunii iunie, arata o analiza Mediafax Monitorizare.
Analiza a luat in calcul primarii resedintelor de judet (cu exceptia primarului suspendat al Craiovei, Antonie Solomon) si pe cel al Capitalei si a fost realizata in perioada 1 - 30 iunie pe site-uri, bloguri, conturi de Twitter si pagini publice de Facebook – in total, circa 54.500 de surse online in limba romana urmarite de Mediafax Monitorizare.

Ierarhia vizibilitatii este condusa de Sorin Oprescu, care inregistreaza peste 31% dintre mentiunile din online despre cei 41 de primari (2905 de mentiuni din totalul de 9286).

Sorin Apostu si Radu Mazare isi aloca, la randul lor, cate 7,4%, respectiv 6,8% din mediatizare, ei fiind urmati de primarii din Sibiu si Iasi - Klaus Iohannis si Gheorghe Nichita – cu 5,2%, respectiv 5%.



Top 10 ii mai include pe Ion Lungu (Suceava) – 4,1%, Gheorghe Ciuhandu (Timisoara) – 3,7%, Gheorghe Falca (Arad) – 3%, Tudor Pendiuc (Pitetti) si Gheorghe Stefan (Piatra-Neamt) – 2,5% fiecare.



Impreuna, cei zece edili din fruntea clasamentului cumuleaza 71% din totalul mentiunilor, in timp ce restul se distribuie intre ceilalti 31 de primari.

In timp ce Sorin Oprescu are cel mai mare numar de mentiuni pe toate cele patru categorii de surse online monitorizate, locul secund este ocupat de Sorin Apostu in cazul site-urilor, Gheorghe Ciuhandu in cazul blogurilor, Klaus Iohannis pe Facebook si Radu Mazare pe Twitter.

Pentru primarii din top 10, site-urile au generat cea mai mare parte a vizibilitatii, avand o pondere de 86% in mediatizare. Ierarhia categoriilor de surse online din acest punct de vedere este completata de Twitter – 6%, bloguri – 5% si Facebook – 3%.

Mediafax Monitorizare monitorizeaza in prezent toate categoriile de surse online: presa, dar si social media.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri