Postul de muzica MTV a implinit, luni, 30 de ani de la lansare, perioada in care a revolutionat istoria televiziunii, dar si pe cea a industriei muzicale, informeaza cleveland.com, citat de Mediafax.
Reteaua de televiziune prin cablu MTV a debutat pe 1 august 1981, difuzand videoclipul melodiei "Video Killed the Radio Star" a formatiei Buggles. Aceasta melodie a fost interpretata ca o proclamatie a ceea ce urma sa devina epoca MTV.

Initial, MTV, o prescurtare de la Music Television, avea ca scop difuzarea de videoclipuri muzicale, cu interventii scurte a unor prezentatori numiti VJ-i.

MTV a avut un impact profund asupra industriei muzicale si a culturii populare. Sloganuri precum "I want my MTV/ Imi vreau MTV-ul" sau "MTV is here/ MTV este aici" au cucerit rapid publicul iar VJ-ii au devenit rapid celebritati.

Pe parcursul istoriei sale, MTV a devenit un loc dedicat artistilor, fanilor, concertelor live si marilor evenimente muzicale. Dupa aparitia acestui post de televiziune, zeci de alte canale TV similare au fost lansate in toata lumea, in incercarea de a copia un model de succes.

Influenta pe care MTV a avut-o asupra tinerilor si felul in care a transat anumite probleme precum cenzura, activismul social sau sexualitatea au fost subiect de discutie in intreaga lume, ani de zile.

Incepand cu anii 1990, decizia conducerii retelei MTV de a se concentra pe programe de divertisment si de a reduce numarul de videoclipuri difuzate pe parcursul unei zile a fost contestata si dezbatuta pe larg, ceea ce nu a facut decat sa sublinieze, inca o data, impactul major pe care postul l-a avut in cultura populara.



Scopul MTV a fost intotdeauna pastrarea tineretii si a prospetimii, de aceea conducerea postului nu a luat nicio pozitie privind aceasta aniversare.

"MTV nu a avut impact numai asupra felului in care ascultam muzica in prezent, ci si asupra felului in care se fac filmele. Stilurile experimentale si editate rapid pe care le vedem astazi se trag direct din videoclipurile muzicale pe care le difuza MTV", a declarat Stephen Pitalo, specialist in istoria videoclipurilor muzicale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri