Fostul campion la tenis Ilie Nastase afirma ca turneul BRD Nastase Tiriac Trophy, cel mai mare turneu de tenis din Romania si chiar din Sud-Estul Europei, nu are bani pentru a duce jucatori din primii zece la nivel mondial si ca important este ca evenimentul sa existe in continuare pentru a promova tenisul romanesc.
Turneul se va desfasura intre 17- 25 septembrie la Arenele BNR si va oferi premii in valoare de 371.200 de euro.

“Ma deranjeaza ca nu este nimeni de la Federatia Romana de Tenis aici (n.red. la conferinta de prezentare a jucatorilor care vor participa la eveniment). Tabloul de concurs este foarte echlibrat si important este sa vina lumea. Noi nu ne permitem sa facem un turneu cu primii zece jucatori din lume. Nu ne permitem sa aducem numarul patru mondial pentru ca nu creste turneul daca vine numarul patru. Costa foarte mult si poate sa fie eliminat din prima faza. Important este sa tinem acest turneu in Romania. Poate la anul il facem de doua ori”, a declarat Ilie Nastase.

Tenismenul va juca un meci demonstrativ alaturi de Yannick Noah, Younes El Aynaoui si Mansour Bahrami.

Printre cei care vor participa la turneu se numara Juan Ignacio Chela, Tommy Robredo, Albert Montanes, Victor Hanescu si perechea dublu-finalista la Wimbledon Horia Tecau si Robert Lindstedt.

Turneul costa aproximativ 800.000 de euro, iar profitul (incasarile din bilete) este donat.

“Ne dorim sa avem tribunele pline si sa strangem cat mai multi bani pe care sa-i donam in sistemul medical”, a explicat Bogdan Enoiu (foto dreapta), presedintele turneului si directorul general al McCann Erickson Romania, grupul de comunicare care organizeaza evenimentul.

Anul trecut au fost donati aproximativ70.000 de euro catre familia fostului fotbalist Iosif Rotariu si catre Spitalul Marie Curie din Bucuresti.

Biletele se gasesc pe Eventim.ro si in reteaua Eventim, adica in magazinele Vodafone, Germanos, Domo, Librariile Humanitas si Carturesti.

Vezi lista jucatorilor care vor participa la BRD Nastase Tiriac Trophy.

Enoiu, seful companiei organizatoare, vrea sa ajunga cu turneul in ATP 500

In prezent turneul BRD Nastase Tiriac Trophy este singurul eveniment ATP World Tour 250 din tara noastra, dar organizatorii isi doresc ca in urmatorii ani sa ajunga in categoria ATP World Tour 500.

“Vrem sa-l ridicam la ATP 500. O asteptam pe doamna Udrea sau pe domnul Isarescu sa ne puna la dispozitie o baza (n.red. o baza sportiva pentru desfasurarea turneului)", a afirmat Enoiu, adaugand ca Arenele BNR dateaza din 1972.

Printre conditiile de promovare in ATP World Tour 500 se numara o arena cu 7.500 de locuri, parcare si disponibilitatea unei licente ATP 500.

Cand spera managerul sa ajunga turneul intr-o liga superioara?

“In secolul acesta”, a afirmat seful McCann Ericskson pentru Wall-Street.

BRD sponsorizeaza un eveniment care poarta si numele lui Tiriac, actionar al Unicredit. Exista o contradictie?

“Turneul se numeste BRD Nastase Tiriac Trophy. Nu este nicio problema de asociere”, a spus Bogdan Enoiu in legatura cu asocierea dintre BRD, sponsorul principal al turneului, si Ion Tiriac, fostul tenismen si actual om de afaceri care detine 45% din Unicredit Tiriac Bank.

Pana anul acesta turneul s-a numit BCR Open Romania, insa conducerea BCR a decis sa nu mai sponsorizeze acest turneu, optand pentru finantarea tenisului feminin.

De altfel, in urma cu doua luni, organizatorii turneului spuneau ca pentru a nu exista o problema cu alaturarea a doua nume concurente in domeniul bancar s-a ales ca evenimentul sa aiba in componenta intai numele lui Nastase si apoi pe cel al lui Tiriac.

Sursa foto: Agerpres.
In fotografie sunt: Dumitru Haradau (stanga.), directorul turneului ATP 500 ''BRD Nastase Tiriac Trophy'', Ilie Nastase (centru) si Bogdan Enoiu (dreapta), presedintele turneului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri