Jurnalistii de business din Statele Unite castiga anual un salariu mediu de 56.220 dolari, conform studiului realizat de Centrul National pentru Jurnalism Economic Donald Reynolds, citeaza Business Journalism.
Dintre cei intervievati in luna iulie, 14% au declarat ca redactiile unde lucreaza doresc sa angajeze pe posturi full-time, in timp ce unul din cinci a spus ca numarul de colegi s-a redus in ultimele sase luni.

Conform studiului, reiese ca jurnalistii economici din presa scrisa sunt remunerati in medie cu 50.100 dolari anual, cei independenti cu 54.091 dolari, iar cei din mediul online cu 57.308 dolari.

Pentru editori salariul mediu este de 57.308, iar pentru reporteri 55.714.

La studiu au participat 773 de jurnalisti economici alesi aleator, 60% dintre acestia fiind intervievati si in 2010.

Rezultatele studiului din acest an sunt sensibil mai mici decat intervalul de 65.000- 70.000 dolari inregistrat in 2010 dupa chestionarea unui numar 394 de jurnalisti economici in cadrul unui studiu informal intocmit de Societatea de Editori si Scriitori de Afaceri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri