Anul trecut, Fundatia First Data Western Union a acordat finantari de peste 70.000 USD pentru demararea unor programe sociale in Romania. Programele, selectate si finantate in cursul anului trecut, includ activitati ce continua sa fie implementate in 2006. Donatiile acordate se adreseaza unor nevoi diverse - de la asistenta de urgenta pentru comunitatile afectate de inundatii, la finantari pentru proiecte existente in portofoliul unor organizatii neguvernamentale.

Suntem deschisi sa sustinem organizatiile caritabile care pot produce schimbari reale in viata oamenilor, a declarat Alexandru Badulescu, Country Director Western Union Romania & Moldova. Proiectele finantate in 2005 corespund angajamentului asumat de Western Union de a oferi, la randul sau, ceva pozitiv comunitatilor in care isi desfasoara activitatea. in acelasi timp, ele au dus mai departe succesul inregistrat de primul program sprijinit de Fundatia First Data Western Union in Romania, in 2004. Prima finantare aprobata de Fundatie, in valoare de 20.000 USD, a avut ca beneficiar organizatia Samusocial, pentru un proiect de asistenta acordata persoanelor fara adapost din Bucuresti.

In cadrul unui proiect special vizand ameliorarea serviciilor medicale in zonele afectate de inundatii, World Vision Romania a primit in 2005 din partea Fundatiei First Data Western Union o donatie de 16.700 USD. Activitatile proiectului vizeaza judetele Vrancea, Bacau si Galati, unde comunitatile rurale au fost puternic afectate de calamitatile din luna iulie a anului trecut. Conform evaluarii facute de World Vision, aprovizionarea cu medicamente si echipamente medicale este una din prioritatile majore ale acestor comunitati. Dispensarele din opt sate au primit sprijin pentru renovare, mobila, echipamente si instrumente medicale, care sa le deschida astfel comunitatilor accesul urgent la serviciile de sanatate.

Potrivit organizatiei, la dispensarele vizate sunt arondate 29.000 de persoane. Se estimeaza insa ca numarul beneficiarilor reali a depaseste acest nivel, dat fiind ca personalul medical ofera asistenta si altor pacienti, dintre cei fara asigurare medicala. Acest proiect a fost dezvoltat in parteneriat cu Directiile de Sanatate Publica din aceste judete, a declarat Aurora Popp, Program Officer World Vision Romania. World Vision isi doreste sa implice direct si comunitatile locale, acestea fiind un factor cheie in procesul de dezvoltare.

The Door Romania este un alt beneficiar al donatiilor Fundatiei First Data Western Union, cu suma de 20.000 USD. Organizatia dezvolta un proiect care vizeaza integrarea socio-profesionala a copiilor din centrele de plasament din judetul Ilfov. Activitatile prevazute sunt structurate in patru etape evaluarea psihologica a copiilor, consiliere individuala (acolo unde este cazul), sesiuni teoretice si de instruire practica in ateliere scoala, profilate pe un numar de pana la 12 meserii. Pana acum, 22 de copii au beneficiat de evaluare psihologica si orientare vocationala, a declarat Mihail Bibicu, Director Executiv The Door Romania. Debutul componentei teoretice este programat pentru mijlocul lunii februarie 2006, iar instruirea practica va incepe in martie. The Door Romania desfasoara proiecte caritabile din 1990.

Pentru proiectul intitulat Sanatate prin Arta Competitie - Spectacol, programat sa se deruleze pe o perioada de doi ani, Fundatia First Data Western Union a donat organizatiei Salvati Copiii - Filiala Bucuresti suma de 20.000 USD. Suma va fi folosita pentru activitati culturale, sportive si de organizare a timpului liber, avand ca scop consolidarea abilitatilor de inter-relationare si comunicare ale copiilor, precum si dezvoltarea creativitatii si increderii in sine. Acestea includ competitii sportive, spectacole, sesiuni de proiectii video, excursii si scoala de vara. in faza initiala, proiectul a fost conceput pentru a adresa unui numar de 80 de copii din Bucuresti (prescolari, elevi, studenti, copii cu dizabilitati, aflati in situatie de risc social, copii din comunitati de romi). intr-o faza ulterioara, grupul de beneficiari s-a extins la 127 de copii.

Un alt proiect in derulare se intituleaza Servicii de sanatate pentru persoanele cu dizabilitati si este dezvoltat de Asociatia Romana Anti-Sida (ARAS) cu o finantare din partea First Data Western Union de 16.700 USD. Prin acest program, 100 de persoane cu deficiente de auz vor avea acces la consiliere pe tema HIV si la teste HIV, intr-o modalitate adaptata nevoilor lor speciale. De asemenea, 60 de profesori vor fi instruiti sa implementeze programul de sanatate in scolile speciale, pentru elevii cu dizabilitati, printr-o serie de sesiuni de informare si editarea unor materiale informative pe aceasta tema. Proiectul este primul de acest tip din Romania.

Suntem incantati ca am putut sprijini atatea proiecte inovatoare, cu impact pozitiv, in ultimii doi ani, asupra vietii multor persoane defavorizate din Romania. Vom continua sa cautam astfel de proiecte si in 2006, pentru a le acorda sprijin financiar, a declarat Luella Chavez DAngelo, Presedinte al Fundatiei First Data Western Union.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri