In ultimul an toate cotidienele si-au diminuat semnificativ vanzarile, insa cele mai mari scaderi au fost inregistrate de ziarele quality Adevarul si Jurnalul National. Pe de alta parte, Click, Libertatea si Adevarul s-au mentinut in topul cotidienelor cu cele mai multe exemplare vandute, arata datele Biroului Roman de Audit al Tirajelor pentru perioada iulie-septembrie a acestui an.
Publicatiile care au urcat in topul ziarelor cu cele mai mari vanzari si tiraje sunt Gazata Sporturilor si Romania Libera. In acelasi timp, cotidienele care se aflau la finalul lui septembrie pe locuri inferioare comparativ cu toamna anului trecut sunt Cancan si Jurnalul National.

Ziarele care si-au pastrat pozitile in ultimul an sunt Click, Libertatea, Adevarul, Pro Sport, Evenimentul Zilei, Ziarul Financiar, Puterea si Curierul National.

Presa scrisa, printre cele mai afectate domenii de criza

Presa scrisa a fost printre cele mai afectate domenii in ultimii trei ani din cauza crizei economice care a facut ca investitiile in publicitate in ziare si reviste sa scada de la circa 82 de milioane de euro in 2008 la aproximativ 24 de milioane de euro anul acesta, conform agentiei de media Initiative. Un alt factor important care a dus la declinul presei este faptul ca tot mai multi cititori au ales sa se informeze online.

Veniturile mici din publicitate, dar si din vanzarile prin abonamente ori la chioscuri au dus in ultimii ani la inchiderea editiilor tiparite sau chiar de tot a foarte multe ziare. De exemplu, Gandul si Financiarul pot fi citite in prezent doar pe internet, in timp ce Business Standard, Ziua si Gardianul au fost inchise definitiv.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri