Dupa ce in ultimii trei ani a lansat mai multe televiziuni, cea mai recenta fiind cea a canalului de stiri Digi 24 HD, RCS&RDS nu are in prezent niciun proiect concret pentru lansarea unui nou post, a declarat pentru wall-street.ro, Alexandru Oprea, directorul general si presedintele celui mai mare operator de televiziune si internet de pe piata locala.
“Digi 24 HD este un concept de completare a unui portofoliu media care a inceput cu sportul, a continuat cu filmul si se completeaza cu stirile. In prezent, nu avem niciun proiect concret pentru o noua televiziune. Deocamdata, ne propunem sa le dezvoltam pe cele pe care le avem”, a declarat pentru wall-street.ro, Alexandru Oprea.

RCS&RDS a inceput sa lanseze canale care se fie vizionate doar de abonatii sai in 2009. Lupta pe piata de telecomunicatii este foarte puternica, iar operatorii incearca sa atraga clienti prin servicii exclusive, acest lucru inseamnand adesea lansarea de canale care sa fie disponibile doar in reteaua unui operator.

Despre investitia in Digi 24 HD, Alexandru Oprea spune ca a fost una importanta, dar ca nu se fac calcule concrete in privinta numarului de clienti pe care i-ar putea atrage noul canal de la competitie. El nu a oferit date despre cati abonati are compania.

In prezent, RCS&RDS detine in totalitate posturile Digi 24 HD, Digi Sport 1, Digi Sport 2, Digi Sport 3, Digi Film 1, Digi Film Pay per View si Digi Premium si mai are actiuni la televiziunile Music Channel, H!T Music Channel, UTV.

“Prin acest canal incercam sa ne pozitionam pe o zona care credem ca este neacoperita in momentul de fata prin echilibru, onestitate, impartialitate, seriozitate, intr-un cuvant care sa le cuprinda pe toate, prin civilizatie. Am incercat cu Digi Sport si eu cred ca pana acum am reusit. Mai sunt lucruri de facut, dar daca vreti sa gasiti o paralela , uitati-va la ce am incercat cu Digi Sport”, a mai spus Oprea.

Digi 24 HD a inceput sa emita pe 1 martie, dupa aproximativ un an de pregatiri. Canalul se lanseaza pe o piata destul de aglomerata, avand in vedere ca in Romania exista cinci posturi de stiri (Realitatea TV, Antena 3, RTV, TVR Info si Digi 24 HD). Totodata, acesta inlocuieste in portofoliul RCS&RDS canalul generalist 10 TV, lansat la finalul lui 2010 si care a esuat.

Pentru noul post TV lucreaza in jur de 500 de jurnalisti si tehnicieni, canalul atragand nume cunoscute precum Adriana Muraru, Cosmin Prelipceanu, Luca Niculescu, Sanda Nicola, Cosmin Stan, Emma Zeicescu, Iuliana Ciugulea, Liana Alexandru, Alice Iacobescu, Teodora Ghenciu (fosta Butuc), Olivia Paunescu, Antoaneta Dohotariu sau Laura Teodoru.

Televiziunea de stiri va putea fi vizionata doar de abonatii RCS&RDS.

Lansarea RCS&RDS a avut loc pe 1 martie printr-un eveniment organizat in Sala Unirii a Palatului Parlamentului la care a participat top managementul companiei in frunte cu Alexandru Oprea – directorul general si presedintele RCS&RDS, Niculae Plesa, vicepresedintele pentru comercial si marketing al operatorului si Valentin Popoviciu, directorul de dezvoltare al acestuia .

De altfel, printre invitati s-a numarat si Sebastian Ghita, proprietarul grupului Asesoft si al RTV, canal de stiri care este concurent cu Digi 24 HD. Acesta a vorbit cateva zeci de minute cu Niculae Plesa, vicepresedintele RCS&RDS. Cei doi se cunosc de mai multi ani, Plesa lucrand la un moment dat pentru 2K Telecom, operator detinut de Ghita.

Pe lista de invitati s-au numarat premierul Mihai Razvan Ungureanu, Vasile Blaga, Mircea Geoana, Valerian Vreme - fostul ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale, Catalin Marinescu- presedintele autoritatii de reglementare in telecomunicatii, Adrian Vasilescu- consilierul guvernatorului BNR Mugur Isarescu, Cristian Topescu, Cristian Dimitriu (directorul editorial al Mediafax Group), Mihai Gainusa, Mariana Bitang, Octavian Bellu, Andreea Raducan, Gica Popescu, Ion Craciunescu, Dumitru Dragomir si Meme Stoica.

RCS & RDS este cel mai mare furnizor de televiziune pe piata locala si unul dintre cei mai mari operatori din regiune, compania avand activitati si in Ungaria, Cehia, Slovacia, Croatia si Serbia.

Compania a avut in 2010 o cifra de afaceri de 418 milioane de euro si pierderi nete de 16,6 milioane de euro,

Principalii concurenti ai RCS&RDS sunt Romtelecom si UPC Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri