Un tribunal german a decis ca Youtube trebuie sa instaleze filtre care sa-i impiedice pe utilizatori sa incarce melodii cu drepturi de autor ale unor artisti germani. Tribunalul din Hamburg a dat dreptate asociatiei muzicale GEMA, ce a dat in judecata Youtube din cauza a 12 videoclipuri pentru care nu au fost platite drepturile de autor, potrivit CBS News.
Asociatia reprezinta drepturile a 64.000 de compozitori si muzicieni germani.

Reprezentantii platformei video au sustinut ca nu sunt raspunzatori din punct de vedere legal pentru continutul incarcat, insa sunt dispusi sa verifice si sa blocheze in caz de nevoie clipuri, daca sunt anuntati de anumite incalcari ale drepturilor de autor.

In prezent Youtube ofera detinatorilor de licente software care permite identificarea clipurilor pentru care detin drepturi de autor si sa marcheze continutul ca o incalcare a drepturilor lor.

Hotararea tribunalului prevede ca operatorul sa blocheze inregistrarile respective si sa ia masuri care sa previna in viitor incalcarea drepturilor de proprietate intelectuala.

Reprezentantii GEMA au declarat ca verdictul arata ca Youtube poate fi tras la raspundere pentru continutul incarcat pe serverele sale de catre utilizatori.

Purtatorul de cuvant al Google, Kay Overbeck a declarat ca tribunalul din Hamburg nu considera ca Youtube a incalcat drepturile de autor, ci utilizatorul care a incarcat melodiile. Astfel platforma online nu este obligata sa verifice licentele de difuzare pentru toate clipurile de pe serverele sale, lucru care i-ar ingreuna foarte mult activitatea.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri