Un raport al Curtii de Conturi arata ca incapacitatea de a atrage venituri, cheltuielile iresponsabile, precum si un management defectuos au adus TVR in colaps financiar, scrie Adevarul.
Curtea de Conturi a analizat performantele TVR din punct de vedere a veniturilor, economicitatii, eficientei si eficacitatii in efectuarea cheltuielilor in perioada 2008-2011. Raportul evidentiaza, din start, „situatia economico-financiara grava" in care se afla Societatea Romana de Televiziune. Unul dintre motivele care au dus la situatia din prezent este cadrul legal, care nu reglementeaza in mod clar statutul juridic al TVR. Desi definita ca „serviciu public autonom de interes national", SRTv nu a fost organizata nici ca institutie publica, nici ca societate comerciala si nici ca regie autonoma. Acest lucru a facut ca utilizarea banilor sa nu intre sub incidenta stricta a legilor aplicabile diferitelor entitati, se arata in raportul Curtii de Conturi.

Lipsa unui cadru legal „a creat premisele lipsei de performanta manageriala". Fara o strategie pe termen lung, diversele conduceri au luat decizii dupa propria viziune. Desi pe pierdere, din 2006, TVR s-a comportat ca un gigant media in plina expansiune, infiintand canale noi, cheltuind bani pe programe si transmisii sportive si marind numarul de angajati si salariile. Daca in 1994 TVR avea trei posturi TV si trei studiouri regionale, acum, postul public are sapte posturi TV si cinci studiouri regionale. Auditul semnaleaza ca unele dintre aceste posturi, ce cheltuiesc sume importante, „nu realizeaza o audienta relevanta si nu-si ating scopul public. Raportul Curtii de Conturi pune sub semnul intrebarii si unele emisiuni costisitoare, care nu dau rezultate.

Citeste integral articolul pe Adevarul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri