Urmatoarea versiune a programului de torrente uTorrent va contine reclame ce nu vor putea fi dezactivate, ele urmarind IP-ul utilizatorului pentru "determinarea pozitiei sale geografice, cu scopul promovarii diferitelor produse", au declarat reprezentantii companiei, scrie Slashgear.com.
BitTorrent Inc, compania ce detine uTorrent, a anuntat pe forumul sau, in data de 9 august, schimbarile ce vor fi facute in urmatorul update, nascand imediat controverse. Astfel, se urmareste o mai buna promovare a artistilor si a studiourilor independente, sustin oficialii companiei.
Conform TorrentFreak, uTorrent este unul dintre cele mai populare programe de torrent download din lume, cu un total de 125 de milioane de utilizatori.

BitTorrent a adaugat constant noi caracteristici cu fiecare versiune a soft-ului. Recunoscut initial pentru viteza sa, dar si pentru cantitatea redusa de memorie RAM pe care o utiliza, uTorrent se poate schimba negativ dupa ce materialele promotionale vor fi integrate in software. Hotararea a fost motivata si prin necesitatea asigurarii de venituri suplimentare, in conditiile in care distributia installer-ului este freeware.

Reclamele vor fi impartite in trei categorii: prima (si cea mai importanta) va include anunturi despre produsele si serviciile companiei; cea de-a doua va fi dedicata partenerilor - informatii despre aplicatiile create de acestia, iar cea de-a treia va incerca sa promoveze artistii independenti.
Oricine va folosi noua versiune a uTorrent-ului nu va putea inchide pop-up-urile publicitare.

Producatorii spun ca schimbarea nu va afecta datele confidentiale ale utilizatorilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri