Cotidianele Evenimentul Zilei si Puterea sunt singurele cotidiene nationale platite care au vandut mai multe copii intre aprilie si iunie anul acesta fata de perioada similara din 2011, conform datelor publicate de Biroul Roman de Audit al Tirajelor.
Astfel, Evenimentul Zilei si-a majorat vanzarile (click imagine) cu circa 1.500 de exemplare per aparitie ajungand la vanzari de 17.350 de copii vandute, in timp ce Puterea a crescut cu 1.200 de ziare vandute la aproape 4.430.

Pe de alta parte, pe primele locuri in topul celor mai bine vandute cotidiene nationale platite, dar si cu cele mai mari tiraje din Romania s-au aflat anul acesta Click, Libertatea si Gazeta Sporturilor.

Astfel, Gazeta Sporturilor a luat locul Romania Libera, cotidian care intre aprilie si iunie anul trecut a fost pe locul al treilea intre ziarele cu cele mai mari vanzari. De altfel, Gazeta Sporturilor se afla anul trecut pe locul al saselea in topul vanzarilor, potrivit datelor BRAT.

Cea mai importanta scadere in volum a fost inregistrata de tabloidul Click!, ziarul editat de Adevarul Digital Media diminuandu-si vanzarile cu aproape 38.000 de exemplare intr-un an.

Cotidienele si-au diminuat masiv vanzarile si numarul de cititori in ultimii ani, atat pentru ca tot mai multi oameni prefera sa citeasca publicatii online, continutul acestora fiind in majoritatea cazurilor gratuit. Pe de alta parte, scaderea tirajului si a vanzarilor a fost determinat si de diminuarea drastica a investitiilor in publicitate, bugetele de publicitate in presa scrisa diminuadu-se de la 82 de milioane de euro in 2008, la circa 23 de milioane de euro anul acesta, conform datelor agentiei de media Initiative.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri