Bilunarul de business lifestyle Forbes Romania este editat de la 1 octombrie de BP Publishing Media, companie fondata in martie anul acesta de jurnalista Raluca Badea. Anterior, publicatia a fost editata de Adevarul Holding, trust detinut de omul de afaceri Dinu Patriciu care in prezent se confrunta cu probleme financiare grave.
Anuntul vine la o saptamana dupa ce in presa au aparut informatii ca revista va fi inchisa din cauza situatiei financiare de la Adevarul Holding.

Publicatia isi va mentine frecventa bilunara, iar BP Publishing va continua, de asemenea, realizarea revistelor Forbes Life si Forbes Top 500 miliardari, care vor fi completate de editii speciale si evenimente de profil.

„Avem in continuare in plan alte proiecte importante care vor implica, pe langa editia tiparita, o serie de proiecte new media si o gama speciala de evenimente”, afirma Ionut Bonoiu, cel care in ultimii doi ani a fost redactorul-sef al publicatiei si care va ocupa in continuare aceasta functie.

Echipa editoriala va fi aceeasi care a realizat revista in ultimii doi ani. Aproximativ zece oameni sunt implicati in realizarea publicatiei.

BP Publishing Media este o companie media romaneasca care, pe langa Forbes Romania, va edita mai multe titluri de reviste glossy si lifestyle si va organiza o serie de evenimente in segmentul lifestyle si lux.

Compania este detinuta in proportie de 50% de catre Raluca Badea (36 de ani), fost director executiv al diviziei reviste din cadrul Adevarul Holding, trustul de presa detinut de Dinu Patriciu si care are in portofoliu titluri precum Adevarul, Click! sau Dilema Veche. Restul de actiuni din companie este controlat de Norela Magdalena Popescu (35 de ani).

Raluca Badea: Vreau ca Forbes sa aiba cei mai multi cititori pe segmentul revistelor de business

"Sunt foarte recunoscatoare si mandra sa public Forbes Romania si imi doresc sa propulsez revista in pozitia de lider pe piata”, spune Badea.

Cofondatoarea BP Publishing Media a declarat pentru wall-street.ro ca isi doreste ca publicatia sa devina "lider in ceea ce priveste numarul de cititori pe segmentul revistelor de business, dar si in ceea ce priveste calitatea revistei si a produselor conexe sau a inovatiei in domeniu".

Printre competitorii Forbes Romania se numara Business Magazin, Capital, Money Magazine sau Biz. Conform celor mai recente date despre audienta Forbes (mai 2011-mai 2012), revista a inregistrat in medie pe editie circa 49.000 de cititori. In aceeasi perioada, saptamanalele Capital si Business Magazin aveau circa 123.000 de cititori, respectiv 39.000, conform Studiului National de Audienta (SNA). Datele de audienta Forbes pentru perioada iulie 2011-august 2012 nu au fost publicate inca.

BP Publishing Media a preluat licenta atat pentru revista cat si pentru site-ul Forbes Romania, insa Raluca Badea nu a oferit detalii despre pret. Ea a adaugat ca pentru reprezentantii Forbes a contat foarte mult faptul ca echipa care va realiza revista in continuare este aceeasi care a scos-o pe piata in ultimii doi ani.

Intrebata despre cine a finantat achizitia licentei Forbes, Badea a afirmat ca numele vehiculate pana acum nu sunt corecte. Printre variantele vehiculate pe diferite site-uri de media se numar Dinu Patriciu (fondatorul si proprietarul Adevarul Holding) sau Peter Imre (directorul general al Adevarul Holding).

"Observ ca e foarte greu sa credem ca, pur si simplu, sunt cazuri in care conteaza mai mult munca unei echipe si ce va aduce ea pe termen lung, decat simpla incasare a unor sume", a mai spus Badea pentru wall-street.ro.

Badea a fost printre cofondatorii cotidianului Ziarul Financiar si a lansat publicatii precum Dupa Afaceri, Premium, Pretul Luxului si Chronos in cadrul fostei companii de media Publimedia International. La Adevarul Holding a gestionat un portofoliu format din Forbes Romania, OK! Romania, Historia, Tango, Stiinta si Tehnica, precum si Foreign Policy.

Forbes Media LLC, publisherul Forbes Magazine, este o sursa de stiri cu informatii din zona de afaceri, investitii, tehnologie, antreprenoriat, leadership si lifestyle. Forbes.com, unul dintre cele mai importante website-uri specializate in business, are 30 de milioane de vizitatori unici in fiecare luna, iar Forbes Magazine, Forbes Asia si Forbes Europe reunesc o audienta globala de 5 milioane de cititori.

Compania mai publica si ForbesLife magazine, precum si 24 de editii licentiate local in toata lumea, in Africa, Argentina, Brazila, Bulgaria, China, Croatia, Cehia, Estonia, Franta, Georgia, India, Indonezia, Israel, Kazakhstan, Coreea de Sud, Latonia, Mexic, Orientul Mijlociu, Polonia, Romania, Rusia, Slovenia, Turcia si Ucrania.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri